Zeno Neyt (KAVR) droomt van OS: “Broer mijn hielen tonen”

Zeno Neyt. (foto FD)
Zeno Neyt. (foto FD)
Redactie KW

Zeno Neyt (14) gaat graag de sportieve strijd aan met zijn oudere broer Idrizi Rahmon. Beide jongens dromen van de Olympische Spelen 2028 in Parijs, maar beseffen dat de weg naar de top moeilijk is.

“Wie droomt er niet van om deel te nemen aan de Olympische Spelen? Het zou mooi zijn om daar mijn broer Idrizi mijn hielen te tonen”, opent Zeno.

“Onze papa moedigde ons aan om te sporten en de keuze voor atletiek lag een beetje voor de hand, want hij behaalde verscheidene provinciale en nationale titels op de afstanden van 3.000 tot 10.000 meter. Ik hou wel meer van de spurt. De langere afstand is niet zo aan mij besteed. Usain Bolt is mijn grote voorbeeld”, aldus de derdejaarsleerling economie aan het Sint-Jozefscollege van Torhout.

Pizza en frieten

“De volgende maanden hoop ik dat de jeugdcompetities weer volop opgestart worden. Graag wil ik de minima behalen om te mogen deelnemen aan de Vlaamse en Belgische kampioenschappen. Op de provinciale kampioenschappen zit een podiumplaats er wel in. Als ik later een topatleet zou worden, zal ik op mijn voeding moeten letten, maar momenteel is mijn geheime wapen nog pizza, pita en frieten fretten”, lacht Zeno.

(FD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier