“Zelfs ‘s nachts volgen we hem op de voet”

Wie geregeld op sociale media actief is en de prestaties van Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul van nabij volgt, is misschien al lid van zijn supportersgroep op Facebook. Steve Carrein probeert er bijna 5.000 Neuville-fans zo goed mogelijk te informeren over zijn WK-avonturen.

Michiel Gauquie (gehurkt), uitbater van café Sint-Joris Reningelst, supporterslokaal Thierry Neuville, wordt geruggensteund door talrijke rallyfans. en clubgenoten met o.a. in zwarte clubshirt v.l.n.r. bestuurslid Whitey De Gruyter, Patrick Vermeersch, Jean-Paul Van Meenen, voorzitter Steve Carrein en Christophe Poppens. (foto HoPa)

Steve Carrein startte de groep zo’n twee jaar geleden op. “Het is allemaal begonnen na de Rally van Zweden in 2017”, vertelt Carrein (36). “Neuville had daar de zege laten schieten en er kwam heel wat kritiek van ‘successupporters’. Als fan plaatste ik een open brief op Facebook met de boodschap dat we hem ook in moeilijke tijden moeten steunen. Even later belde de beheerder van de Franstalige supportersgroep me op met de vraag om de brief te vertalen. Hij stelde me ook voor om een Nederlandstalige groep op te starten. In het begin vertaalde ik vooral de berichten van de Franstalige groep, maar na een tijdje is het een eigen leven gaan leiden.”

5.000 leden

Voor Carrein, die ook nog actief is binnen de organisatie van de Ypres Rally als KP-verantwoordelijke, neemt het beheren van de groep heel wat vrije tijd in beslag. “Tijdens de WK-wedstrijden proberen we de leden zo goed mogelijk te informeren over alle tijden en gebeurtenissen. Zelfs als de proeven ‘s nachts plaatsvinden, volgen we Neuville op de voet. Tussen de wedstrijden door proberen we ook zoveel mogelijk nieuws te posten over het team. Hierbij moet ik zeker ook de hulp van medemoderator Whitey De Gruyter vermelden. Ondertussen tellen we al zo’n 5.000 leden. Rond Ieper of bij elke WK-zege merken we telkens een piek in het aantal nieuwe leden.”

De geboren Vlamertingenaar is ondertussen al zo’n tien jaar naar Philippeville uitgeweken, maar keert tijdens elke WK-rally terug naar de Westhoek. “Arne Bruneel contacteerde me vorig jaar met de vraag om een supporterslokaal mee te helpen uitbouwen. In café Sint-Joris in Reningelst kun je tijdens een WK-weekend alle proeven live op groot scherm volgen.”

Neuville op bezoek?

“Op zondag zak ik ook af naar Reningelst om van daaruit verslag uit te brengen. Over een gans weekend komen er toch telkens zo’n 200 fans langs in het lokaal. Uiteraard zouden we Thierry en Nicolas graag hier eens ontvangen. Ik sta geregeld in contact met Nicolas en misschien lukt het dit jaar wel even tussen de verkenningen door”, aldus Steve Carrein.

Je kan de groep ‘Supporters Thierry Neuville & Nicolas Gilsoul (Nederlandstalig)‘ op Facebook terugvinden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.