Zeilster Emma Plasschaert staat tiende na tweede regatta

Emma Plasschaert slaagde erin de schade te beperken tijdens de tweede regatta na een aanvaring met een concurrente. Ze staat voorlopig tiende in de Laser Radial-klasse. © (Foto BELGA)

Emma Plasschaert staat zondag op de Olympische Spelen in Tokio na de tweede regatta in de Laser Radiaal-klasse op de tiende plaats.

Plasschaert eindigde zondag in de eerste race van de dag op de tiende plaats. De tweede regatta sloot de West-Vlaamse pas als zeventiende af. In de algemene stand staat ze met 27 punten op de tiende plek. De Spaanse Cristina Pujol Bajo nam de beste start en won de eerste regatta maar eindigde in de tweede pas als 23e. De Duitse Svenja Weger, vijfde in de eerste race, was in de tweede race de beste. Zij staat met zes punten aan kop.

Plasschaert en co werken de komende dagen in de baai van Enoshima in totaal tien regatta’s af, waarna de beslissing volgende week zondag (1 augustus) in de medaillerace valt. Morgen/maandag volgen de derde en vierde race.

De 27-jarige Plasschaert is de nummer 1 van de wereld in haar klasse en werd in 2018 in het Deense Aarhus wereldkampioene. In 2019 vond op dezelfde locatie in Enoshima, een eilandje zo’n 50 km ten zuiden van Tokio, een olympische testrace plaats, die ze won.