De "50 Trofeo S.A.R. Princesa Sofia" in het Spaanse Palma de Mallorca is de jaarlijkse Europese start van het zeilseizoen voor de WWSV-atleten. Deze wedstrijd is een belangrijke voorbereiding op de Wereldkampioenschappen 49er en Laser Standard later dit jaar, waar onze zeilers nog een Olympisch ticket kunnen bemachtigen voor Tokyo 2020.

De races gaan van start op maandag 1 april en zaterdag 6 april worden de medailleraces gevaren, waarna we de winnaars kennen. Dit jaar komen er meer dan 1.000 zeilers uit een 50-tal verschillende landen aan de start van de Trofeo Princesa Sofia.

Ofschoon de Trofeo Princesa Sofia geen worldcup-race is, blijft het de grootste regatta van het jaar. Veel ploegen blijven 's winters immers daar trainen en nemen dus ook deel aan deze regatta vooraleer ze afzakken naar Hyères waar eind april een Worldcup-race plaats heeft.

Na twee trainingsperiodes in Cadiz zijn de zeilers van de WWSV al begin vorige week in Palma aangekomen. In de Laser-klasse nemen Wannes Van Laer en William De Smet (zesde plaats in Miami) deel tussen 191 mannen. Bij de vrouwen zijn er in de Laser Radial-klasse 122 deelnemers waaronder Emma Plasschaert en Maité Carlier. In de 49'er-klasse varen Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers tussen 107 deelnemers.

Thomas Broucke (VVW Inside Outside Oostende) neemt voor het eerst aan deze grote wedstrijd op het hoogste niveau deel Hij is één van de 65 windsurfers op een RSX-surfboard. Een tweede nieuwkomer is het team Isaura Maenhaut (RBSC Duinbergen) en Anouk Geurts (VVW Inside Outside Oostende). Nadat beiden een jaar in de Nacra-catamaran gevaren hebben, stopten ze dit project en proberen ze het nu in de 49er FX. Dit is dezelfde boot als de 49'er maar dan met een iets kortere mast en een kleiner zeil.

De wedstrijden vangen maandagochtend aan met twee reeksen per dag. Vanaf woensdag tot vrijdag vaart men in de Gold en Silver fleet. Zaterdag zijn er de medalraces voor de top-tien.

(PR)

De "50 Trofeo S.A.R. Princesa Sofia" in het Spaanse Palma de Mallorca is de jaarlijkse Europese start van het zeilseizoen voor de WWSV-atleten. Deze wedstrijd is een belangrijke voorbereiding op de Wereldkampioenschappen 49er en Laser Standard later dit jaar, waar onze zeilers nog een Olympisch ticket kunnen bemachtigen voor Tokyo 2020.De races gaan van start op maandag 1 april en zaterdag 6 april worden de medailleraces gevaren, waarna we de winnaars kennen. Dit jaar komen er meer dan 1.000 zeilers uit een 50-tal verschillende landen aan de start van de Trofeo Princesa Sofia.Ofschoon de Trofeo Princesa Sofia geen worldcup-race is, blijft het de grootste regatta van het jaar. Veel ploegen blijven 's winters immers daar trainen en nemen dus ook deel aan deze regatta vooraleer ze afzakken naar Hyères waar eind april een Worldcup-race plaats heeft.Na twee trainingsperiodes in Cadiz zijn de zeilers van de WWSV al begin vorige week in Palma aangekomen. In de Laser-klasse nemen Wannes Van Laer en William De Smet (zesde plaats in Miami) deel tussen 191 mannen. Bij de vrouwen zijn er in de Laser Radial-klasse 122 deelnemers waaronder Emma Plasschaert en Maité Carlier. In de 49'er-klasse varen Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers tussen 107 deelnemers.Thomas Broucke (VVW Inside Outside Oostende) neemt voor het eerst aan deze grote wedstrijd op het hoogste niveau deel Hij is één van de 65 windsurfers op een RSX-surfboard. Een tweede nieuwkomer is het team Isaura Maenhaut (RBSC Duinbergen) en Anouk Geurts (VVW Inside Outside Oostende). Nadat beiden een jaar in de Nacra-catamaran gevaren hebben, stopten ze dit project en proberen ze het nu in de 49er FX. Dit is dezelfde boot als de 49'er maar dan met een iets kortere mast en een kleiner zeil.De wedstrijden vangen maandagochtend aan met twee reeksen per dag. Vanaf woensdag tot vrijdag vaart men in de Gold en Silver fleet. Zaterdag zijn er de medalraces voor de top-tien.(PR)