Zeilster Emma Plasschaert glijdt weg naar tiende plaats in Allianz Regatta

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

Op de vierde dag van de Allianz Regatta in het Nederlandse Medemblik kende Emma Plasschaert opnieuw een moeilijke dag. Op het Ijsselmeer woei er relatief weinig wind die ook sterk shiftend was.

In de zevende reeks, de eerste op zaterdag dus, moest Emma Plasschaert uit Oostende vrede nemen met een zevende plaats. De zeilsters moesten hun tweede reeks op zaterdag, de achtste race van deze week, drie keer herstarten. Hierdoor werden er een vijftal deelneemsters waaronder enkele toppers uitgeschakeld door een te vroege start. Ze kregen de zogenaamde black flag te zien.

In de tussenstand gleed Emma Plasschaert van de zesde plaats naar de tiende positie. Zondag mag ze nog aan de medalrace deelnemen maar een podiumplaats is voor de Oostendse wereldkampioene van 2018 niet meer haalbaar. Eline Verstraelen beëindigt deze Allianz Regatta op een 39ste plaats. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten