Zeiler Yannick Lefèbvre eindigt met Tom Pelsmaekers tweede in Portugal

Yannick Lefèbvre werd met zijn kompaan Tom Pelsmaekers tweede op de Vilamoura Sailing Grand Prix.© foto Facebook
Yannick Lefèbvre werd met zijn kompaan Tom Pelsmaekers tweede op de Vilamoura Sailing Grand Prix.© foto Facebook
Redactie KW

Oostendenaar Yannick Lefèbvre was met zijn kompaan in de 49er-klasse goed voor een podiumplaats op de Vilamoura Sailing Grand Prix. Vorig jaar eindigden ze daar als achtste.

Yannick Lefèbvre (32) is zeiler in de 49er-klasse, de snelste klasse van het olympisch zeilen en bemant de boot met Tom Pelsmaekers (27) uit Lier. Het duo werd op het voorbije EK, begin oktober in Oostenrijk, achtste en kon dus met vertrouwen naar hun volgende wedstrijden.

In Vilamoura, het kloppend hart van de Algarve in Portugal, schreven zich voor de internationale zeilwedstrijd in de 49-klasse 38 teams in. Na twaalf intense races eindigden de Belgen Lefèbvre en Pelsmaekers na vier dagen op een verdienstelijke tweede plaats met 77 punten, na de Spanjaarden Diego Botin en Iaga Lopez Marra (60 punten) en voor de Polen Lukasz Przybytek en Jacub Sztorch (85 punten).

Olympische Spelen

Lefèbvre en Pelsmaekers (VVW Nieuwpoort) namen in 2016 deel aan de Olympische Spelen in Rio en werden er 17de. Nu hopen ze nog op een plaats tijdens de Spelen van komend jaar in Tokio. Er kan zich nog één Europees land kwalificeren in de 49-klasse en dat ticket staat normaal gezien volgend voorjaar in Mallorca op het spel.

In Vilamoura eindigden Isaura Maenhaut (Merelbeke) en Anouk Geurts (Oostakker) als een 49-er fx-team bij de dames op de tiende plaats.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.