Zeiler Wannes Van Laer verlaat Rio met winst in regatta

© BELGA
Redactie KW

Zeiler Wannes Van Laer heeft een punt gezet achter zijn Olympische Spelen in Rio de Janeiro met een 17e plaats in de Laser-klasse. Een plaats in de Medal Race zat er niet in, maar hij blikt met plezier terug op zijn overwinning in de negende regatta.

“Het is bijzonder om een olympische regatta te winnen, helemaal anders dan een regatta in de Wereldbeker. Het ging bovendien om de race waarbij alle media op het water waren, met de helikopter boven ons. Dat was echt niet alledaags en dat doet veel plezier. Ik had vrijdag gezegd dat ik in schoonheid wou eindigen. Veel beter kon ik niet doen”, zo verklaarde de 31-jarige zeiler die vier jaar geleden in Londen nog op de 34e plaats strandde.

“In de laatste regatta gleed de schoot uit mijn vingers en kapseisde ik. Ik viel terug van de 10e naar de 32e plaats. Ik ben vervolgens opnieuw opgeklommen naar de 18e plaats, maar zonder dat had ik twee mooie races gezeild”, aldus Van Laer.

De Belgische zeiler blikt tevreden terug. “Voor de Spelen hoopte ik beter te doen, maar mijn eerste dag verplichtte me om van ver terug te komen. Ik heb elke dag een goede en een gemiddelde race gehad. Fysiek heb ik alles gegeven. En ik zal die negende regatta niet vergeten, temeer omdat ik niet op kop vertrok (17e aan de eerste boei).”

Van Laer laat de Laser nu enkele maanden aan de kant. Nadien gaat hij beslissen over zijn toekomst. “Er is best een goede kans dat ik voortdoe. Hoewel ik hier in Rio op beter had gehoopt, voel ik dat ik fysiek dit jaar veel vooruitgang heb geboekt. Ik zou graag willen weten of ik nog meer vooruitgang kan boeken”, zo besloot de zeiler.

(Belga)