Zeiler Wannes Van Laer alsnog naar Tokio

Emma Plasschaert en sailor Wannes Van Laer (2016)©BRUNO FAHY BELGA
Emma Plasschaert en sailor Wannes Van Laer (2016)©BRUNO FAHY BELGA
Redactie KW

Zaterdag heeft Olav Spahl, topsportdirecteur van het BOIC en Chef de mission voor Tokio 2020, een vijfde en laatste selectie van atleten bekendgemaakt voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokio van deze zomer. In die laatste selectie zit ook de Oostendse zeiler Wannes Van Laer.

Het gaat in totaal over vijftig atleten die er bij komen uit de sporten atletiek, basket, basket 3×3, boogschieten, golf, gymnastiek, judo, ruitersport, wielrennen en zeilen. Team Belgium voor Tokio 2020 telt 122 atleten, waarvan 67 mannen en 55 vrouwen, plus 8 reserveatleten. Zij zullen het opnemen in 25 sporten. Het gaat om de grootste delegatie sinds de Olympische Spelen van Helsinki in 1952.

“Vereerd”

Wannes Van Laer reageert alvast zeer gelukkig op zijn uiteindelijke kwalificatie in het roeien, in de Laser-klasse. “Het was nagelbijten tot het einde, maar het is nu officieel. Ik ben zeer tevreden en vereerd om België voor de derde keer op rij op de Olympische Spelen te vertegenwoordigen. Ik wil iedereen bedanken die in mij geloofde en mij de voorbije maanden steunde. Het enige wat mij nu nog rest is alles geven op de Olympische wateren in Enoshima”, aldus de 36-jarige zeiler die Emma Plasschaert zal vergezellen in Tokio.

In het Portugese Vilamoura was Van Laer als een Laser Standard zeiler er nochtans tijdens de continentale olympische kwalificatierace niet in geslaagd om een olympisch ticket te bemachtigen. Dankzij wellicht zijn goede ranking kan hij nu toch naar zijn derde Spelen. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.