Zeges voor Joke Coysman en Karel Moerman in zware Strandloop Nieuwpoort

Voor de 5&10 km Strandloop van Nieuwpoort, de derde wedstrijd van het Kustcriterium 2016, kwamen maandagavond 260 atleten aan de start.

Het werd, door de warmte, het losse zand én de tegenwind bij het terugkeren, een zware karwei voor de deelnemers.

Op de 5km toonde Stijn Vermeersch (Denderleeuw) zich de sterkste. Hij liep de 5km in 17’55”, 40 seconden sneller dan Jolan Goosens (Rijkevorsel). Bij de dames won de Oostendse Laure Haeve, voor Frauke Timmermans (Waregem) en Mieke D’Hulster (Oostduinkerke).

Op de 10 km domineerden de favorieten Karel Moerman (Diksmuide) en Davy Stieperaere (Wevelgem) de wedstrijd. Beide succesvolle atleten liepen samen aan de leiding tot aan het keerpunt van de 5km. Terug richting Nieuwpoort probeerden ze om beurten aan te vallen. Uiteindelijk was het Karel Moerman die op één kilometer van de finish een gaatje kon slaan. Hij won in 33’55”, amper tien seconden sneller dan Stieperaere, de tweevoudige eindwinnaar. Moerman was achteraf fier met zijn prestatie maar ziet het niet zitten om meer dan drie wedstrijden van het kustcriterium te lopen. De derde plaats was voor Kevin Brysbaert (West-Fleteren). Dominique Alleman (Langemark) en Guy De Blander (Roosdaal) maakten de top-5 volledig. Bij de dames ging de zege naar Joke Coysman uit De Pinte. Deze sterke triatlete won dit jaar al zes triatlons, waaronder afgelopen weekend de Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde. Coysman won in 39’23”, meer dan twee minuten sneller dan titelverdedigster Lies Deruddere (Wevelgem) en Emelie Butseraen (Oostduinkerke).

De volgende wedstrijd van het kustcriterium is de 36ste Beach Run van Koksijde, op woensdag 20 juli, afstand 10 km.