Zeges voor Emely Butseraen en Karel Moerman op Beach Run in Nieuwpoort

Redactie KW

Liefst 386 atleten namen maandagavond de start van de jaarlijkse Beach Run in Nieuwpoort, een organisatie van de Sportdienst, in samenwerking met Delhaize Kustcriterium 2017.

De recreatieve wedstrijd van 5 km werd gewonnen door Eva Soeteman en Kevin Vande Woude (Diksmuide). De 10 km prestatieloop was een heel zwaar karwei, want er moest 5 km met wind én 5 km tegen wind gelopen worden op het zachte zand. MACW-atleet Karel Moerman was de sterkste van het hele deelnemersveld. Ondanks de moeilijke omstandigheden liep hij die lastige 10 km in 37’30”. Hij had een ruime voorsprong op zijn jonge concurrent, Thomas Dekeyser uit Koekelare. Richie Azombo (Gavere) spurtte zich naar de derde plaats, voor Davy Stieperaere (Wevelgem). De andere ereplaatsen waren voor Dominique Alleman (Langemark), Alain Geerts (Impe), Stijn De Blander en Guy De Blander (Nivove).

Bij de dames liepen Emely Butseraen, eindwinnares 2016, én Joke Coysman (De Pinte) lange tijd samen aan de leiding. Net voor het keerpunt moest Coysman afhaken. Butseraen kon het tweede gedeelte in goed gezelschap afwerken en finishte in 44’27”, toch een halve minuut sneller dan Coysman en Lies Deruddere (Wevelgem). Triatlete Peggy Claerhout was vierde.

De volgende wedstrijd van het Kustcriterium 2017 is de Beach Run in Koksijde, op 26 juli.

(FRO)

5 KM en 10 KM loopcriterium 17 JULI 2017.pdf

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.