Zege voor Veronique Coene en Dieter Brouckaert in Eernegemse Kasseiloop

Redactie KW

Met de 14de Eernegemse Kasseiloop werd zaterdagnamiddag het Runningcenter Criterium 2017 op gang getrokken.

Na de drie jeugdlopen en de 5 km jogging met 69 deelnemers, gewonnen door Sophie Tuttens (Meulebeke) en Thomas Dekeyzer (Koekelare), stonden 284 atleten aan de start voor de 10 km prestatieloop. Van bij de start voerden twee Molenlopers uit Zerkegem, Tom Vanslambroeck en Dieter Brouckaert, de forcing. Ze werden gevolgd door de jonge Louis Kinget (Brugge), Pieter Vanroose (Diksmuide) en duatleet Johan Neirynck.

In de derde ronde demarreerde Brouckaert weg van zijn medevluchters. Tom Vanslamborouck kon nog even terugkeren in het spoor van zijn clubmakker, maar in de slotronde toonde Brouckaert zich toch de snelste. Hij won in 32’43”, dertien seconden sneller dan Tom Vanslambroeck. Bruggeling Louis Kinget versloeg Neirynck voor de derde plaats. De andere ereplaatsen waren voor Pieter Vanroose, Pedro Dugardein, Dominique Alleman en Didier Verstraete.

Bij de dames streden veteranen Veronique Coene (Beernem) en Sabine Dejaeghere (Ardooie) voor de zege. In de slotronde toonde Coene zich de sterkste. Ze won voor Dejaeghere, Melissa Nobus (Tielt) en Nathalie Pluvier (Zerkegem).

(FRO – foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.