Zege voor Sophie Tuttens en Wim Darthet in 31ste Massa Joging De Olifant

Er werd gestart met een minuut stilte. © (Foto FRO)
Redactie KW

De 31ste Massajogging Meubels De Olifant, met 251 deelnemers, begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van Sylvia Huttener, die vorige week onverwachts overleed. Dames en heren moesten 10,2km lopen.

Favoriet Wim Darthet uit Varsenare kon onmiddellijk de forcing voeren bij de heren, met Bart Maene (Sijsele), Christopher Loose (Oostduinkerke) en Kenneth Vanduyfhuys (Oostende) in zijn zog. Halfweg liep Darthet, die deel uitmaakt van het team van Stijn Fincioen, met een kleine voorsprong, alleen aan de leiding. Hij behield zijn voorsprong ook in de tweede ronde en finishte in 33’54”. Bart Maene won 42 seconden later de spurt voor de tweede plaats van Christopher Loose. Kenneth Vanduyfhuys stelde zijn vierde plaats veilig, voor Brecht Brackx uit Oostende en Nico Gruloos uit Oudenaarde.

Podium bij de heren.
Podium bij de heren.© (Foto FRO)

Bij de dames kregen we een duel tussen Sabrina Samaey uit De Haan en Sophie Tuttens uit Meulebeke. Master 1 Samaey gaf lange tijd de indruk het te kunnen halen, maar Master 2 Tuttens gaf niet op en ging erop en erover. De sterke atlete, die nog ten val kwam in De Oostendse Schorreloop, won in 44’09″en had bij aankomst 17 seconden voorsprong op Samaey. De derde plaats werd, één minuutje later, ingenomen door Wendy Van de Velde uit Kruishoutem.

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium 2019 is de Hazegrasloop op zaterdag 20 april, met start en aankomst aan Friture ‘t Hazegras.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier