https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zege voor Loewis Kinget en Gwen De Deyne in 50ste Corrida Lombardsijde

De start van 10km, met een sterk deelnemersveld. © foto FRO
Redactie KW

Voor de 30ste editie van de Nieuwjaarscorrida van Lombardsijde mocht Sports Events Middelkerke 127 deelnemers noteren voor de 5km en 354 voor de 10km. Tussenin werden ook drie jeugdwedstrijden georganiseerd.

Op de 5km bij de heren stond er geen maat op het overwicht van de jonge Lombardsijdenaar Reinbert van Acker, lid van MACW. Hij won makkelijk in 18’41”, met bijna één minuut voorsprong op Maxim Kerremans uit Roeselare en Timmy Vermeersch uit Nieuwpoort. Bij de dames won de veterane uit Heist-op-den-Berg, Mireille De Winter, voor Eveline Deblauwe.

Concurrentie op de 10km

Op de 10km was er heel wat concurrentie, met een sterke bezetting, maar het was de jonge Loewis Kinget uit Brugge die voor de verrassing zorgde. Hij duldde enkele kilometers het gezelschap van Tim Calliauw uit St. Kruis, maar liep de laatste drie km solo naar de zege in 33’59”. Hij won in een lange spurt met een vijftigtal meter voorsprong op Tim Calliauw. Tom Vanslambrouck werd derde op een halve minuut en Karel Moerman (Diksmuide) liep als vierde over de streep.

Bij de dames liep de 31-jarige Gwendolyn De Deyne net iets rapper (41’40”) dan haar concurrente, veterane Annelies Demuynck uit Bredene. Derde dame was Charlotte Vanwalleghem uit Torhout.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.