Zege voor Heidi Hertveldt en Jetro Vanhecke in Hermesloop

De 14de Hermesloop, vierde wedstrijd van het Oostends Loopcriterium, kreeg 282 deelnemers aan de start.

De Hermesloop werd gedomineerd door Hermes-atleten met v.l.n.r. trainer Marc Reynaert, Heidi Hertveldt, Vic Vandamme, Kristof Van Rooy, Jeroen Vitse, trainer Michel Wynsberghe en revelatie Nele Vandekerckhove. (Foto FRO)

De atleten moesten in de Hermesloop opboksen tegen een stevige wind. Bij de dames maakte Heidi Hertveldt er weer een solovlucht van. Nele Feys (Reningelst) kon even in haar spoor meedrijven, maar de Oostendse hazewind liep sterk en finishte na 7,2 km in 26’37”. Daarmee had ze bijna anderhalve minuut voorsprong op Feys. Lies Deruddere (Wevelgem) had bijna drie minuten achterstand. Bij de heren 5, die ook 7,2 km liepen, won veteraan Dirk Beeuwsaert (Heule), voor Marc Deweert (Oostende) en Robert Geelen (Dilsen).

Bij de heren keek iedereen uit naar een nieuw duel tussen Davy Stieperaere en Jetro Vanhecke. Dat kwam er niet, omdat Stieperaere niet meeliep voor de prijzen. Hij spaarde zijn krachten voor een internationale wedstrijd, zondag 19 april in Nederland. Hermesser Jetro Vanhecke duldde de eerste ronde het gezelschap van clubmaat Kristof Van Rooy (Vorselaar), maar ging dan op volle kracht door. Hij liep de 9,5 km in 31’06”. Van Rooy behield zijn tweede stek op 34 seconden. De jonge Hermes-atleet Vic Vandamme (18 jaar) uit Oostende werd mooi derde.

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium (jeugd en prestatieloop) is de Sint-Jansloop op zondag 26 april.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.