Zege voor Heidi Hertveldt en Davy Stieperaere in Dwars door het Westerkwartier

Burgemeester Johan Vande Lanotte kwam de laureaten persoonlijk feliciteren. (Foto FRO)
Redactie KW

Tussen de regenvlagen door stonden vrijdagavond 232 atleten de start voor de 31ste Dwars door het Westerkwartier, de voorlaatste wedstrijd van het Oostends Loopcriterium 2015.

De wedstrijd duurde drie ronden, goed voor 9 km. Bij de heren voerde favoriet Davy Stieperaere onmiddellijk de forcing. De Wevelgemnaar, vijfvoudig winnaar van het OLC, Heren 1, en dit jaar ook winnaar van het Kustcriterium 2015, duldde nog even het gezelschap van Hermes-atleet Jetro Vanhecke, maar zette dan alleen door. Na de eerste ronde had hij al 15 seconden voorsprong. In de tweede ronde liep Stieperaere nog verder uit. Hij finishte in 29’01”, drie kwart minuut sneller dan Vanhecke. Wim De Coene (Zottegem) toonde zich de beste veteraan, voor Alain Geerts (Impe) en Eddy Bossier (Oudenburg). Johan Olivier (Koekelare) werd zesde en blijft aan de leiding in de tussenstand van het individueel klassement.

Bij de dames liep veterane Heidi Hertveldt (Oostende) van bij de start weg van haar concurrente, Lies Deruddere (Wevelgem). Heidi finishte als 25ste in totaal en liep de 9 km in 34’19”. Lies Deruddere deed er 35’15” over. Veterane Fabienne Strubbe (Oudenburg) pakte de derde plaats, voor Tamara Vereecke (Jabbeke) en Maité Maes (Oostende).

De laatste wedstrijd van het OLC is de Massa Jogging Meubels De Olifant op zaterdag 10 oktober.

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier