Zege voor Charline Vanneste en Misha Declerck in Koekelare

De 35ste editie van de Sint Maartensloop kreeg 215 deelnemers aan de start. Alle atleten moesten dezelfde afstand lopen: 4 ronden van 2,2 km.

Thomas Dekeyzer (5), Tom Vanslambroek (2), winnaar Misha Declerck en Didier Verstraete (4). © FRO

Van bij de start koos Aartrijkenaar Misha Declerck het hazenpad. Na één ronde had hij honderd meter voorsprong op een groepje met Karel Moerman, Tom Vanslambroeck, Didier Verstraete en Thomas Dekeyzer. Declerck had duidelijk goede benen en hij dreef elke ronde zijn voorsprong op. Bij de aankomst had hij driekwart minuut voorsprong op Tom Vanslambroeck (Zerkegem), die de spurt voor de tweede plaats won van Karel Moerman (Diksmuide). Veteraan Didier Verstraete liep een sterke laatste ronde en finishte vierde, voor de jonge Koekelarenaar Thomas Dekeyzer. Oost-Vlaming Guy De Blander, vorig jaar eindwinnaar van het Kustcriterium, werd mooi zesde.

Bij de dames stond er andermaal geen maat op Charline Vanneste. De sneltrein uit Izegem liep Heidi Hertveldt op bijna één minuut. De andere ereplaatsen waren voor Sabine Dejaeghere (Ardooie) en Veronique Coene. De volgende wedstrijd van het Running Center Criterium is Dwars door Bekegem, op 21 juli.

(FRO – foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.