Bij de dames zorgde de 40-jarige atlete uit Charleroi, voor de verrassing. Ze maakte van haar weekend in Oostende gebruik om deel te nemen aan de Kiwi Run. Ze liep van bij de start aan de leiding en won in 24'45". Ze klopte favoriete Annelies Demuynck (Bredene) met meer dan één minuut. De derde plaats was voor Liesbeth Cappon uit Torhout, de vierde voor Sabrina Samaey (De Haan).

Bij de heren kreeg favoriet Stijn Lycke (Brugge) in de eerste ronde het gezelschap van Kevin Clemme uit Veurne. In de tweede ronde ging Lycke alleen door en won in 34'05". Aan de streep had hij 22 seconden voorsprong op Clemme. Veteraan Alain Geerts uit Impe legde beslag op de derde plaats, voor Luc De Ketelaere (Gistel) en Niels Martinsen (Bredene).

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is Dwars door Ter Zee op vrijdag 7 juni.

(FRO)

Bij de dames zorgde de 40-jarige atlete uit Charleroi, voor de verrassing. Ze maakte van haar weekend in Oostende gebruik om deel te nemen aan de Kiwi Run. Ze liep van bij de start aan de leiding en won in 24'45". Ze klopte favoriete Annelies Demuynck (Bredene) met meer dan één minuut. De derde plaats was voor Liesbeth Cappon uit Torhout, de vierde voor Sabrina Samaey (De Haan).Bij de heren kreeg favoriet Stijn Lycke (Brugge) in de eerste ronde het gezelschap van Kevin Clemme uit Veurne. In de tweede ronde ging Lycke alleen door en won in 34'05". Aan de streep had hij 22 seconden voorsprong op Clemme. Veteraan Alain Geerts uit Impe legde beslag op de derde plaats, voor Luc De Ketelaere (Gistel) en Niels Martinsen (Bredene).De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is Dwars door Ter Zee op vrijdag 7 juni. (FRO)