Zaalvoetbalbond LZV Cup hervat de competitie

© (Foto ACR)
© (Foto ACR)
Redactie KW

Sinds halfweg oktober vorig jaar was zaalvoetballen niet meer toegestaan. Vanaf woensdag 9 juni mag het weer. In de Liefhebbers Zaalvoetbal Cup krijgt het huidige seizoen alsnog een mooi staartje.

De Liefhebbers Zaalvoetbal Cup (LZV Cup) is met zo een 800 aangesloten ploegen de grootste zaalvoetbalfederatie in ons land. Er zijn 66 competitiereeksen in tientallen Vlaamse regio’s waarin de fairplay centraal staat, want alle wedstrijden worden zonder scheidsrechter gespeeld.

In West-Vlaanderen zijn er vier regionale competities, namelijk in Brugge, Roeselare, de Leiestreek en de Middenkust. Samen zijn daar ongeveer 70 ploegen actief. Nu de nieuwe maatregelen van kracht zijn gaat LZV over tot het spelen van alsnog 22 wedstrijddagen. Algemeen Manager Kris Verbert: “Sommige clubs wachten liever tot volgend seizoen, en daar hebben we alle begrip voor. Maar de meerderheid wil graag nog enkele wedstrijden spelen dus die hebben we voor hen ingepland tussen 9 en 30 juni.”

Volgens de algemeen manager zijn er vandaag zes maal minder besmettingen dan toen de competitie half oktober werd stilgelegd. “Sowieso is het risico al beperkt met slechts 15 à 20 jonge mensen die slechts één uurtje kriskras door elkaar lopen in enorme zalen van duizend vierkante meter met hoge plafonds. Bovendien gelden er extra coronaregels om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.”

Aan het klassement wordt dit seizoen geen waarde gehecht gezien het beperkte aantal wedstrijden. “Als compensatie krijgen onze 806 huidige clubs meer dan tachtig procent korting op hun lidgeld voor volgend seizoen. De toekomst ziet er rooskleurig uit met ook steeds meer nieuwe clubs die worden opgericht. Het is nu al zeker dat we voor het 18de seizoen op rij een stijging mogen optekenen, en de inschrijvingen blijven nog een tijdje open”, aldus Verbert.

Ondertussen ligt de competitie binnen de Vlaamse Zaalvoetbalbond al maanden stil en focust men daar op volgend seizoen. Wie interesse heeft om zich in de provinciale reeksen van de V.Z.V.B West-Vlaanderen als ploeg in te schrijven kan dit nog tot en met dinsdag 15 juni. (ACR)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten