Yves Ngabu kan eindelijk zijn Europese bokstitel verdedigen in Schiervelde

Yves Nagbu en Oshin Derieuw. © VDB
Redactie KW

Yves Ngabu verdedigt zaterdagavond in eventhal Schiervelde, de thuisbasis van Knack Volley, zijn Europese titel EBU Cruiserweight tegen de Deen Micki Nelson. Op de affiche staan nog kleppers als wereldkampioene WBF Oshin Derieuw, Ahmed El Hamwi, Sacha Yengoyan en de Duitser Timo Rost. Naast de 6 pofkampen zijn er ook nog 5 amateurkampen.

Yves Ngabu heeft al eenheel parcours afgelegd. Coach Filiep Tampere leidde hem naar de Europese titel, onder coach Renald Devulder verdedigde hij die een eerste keer en daarna boterde het niet meer tussen beiden omdat Yves meer professionele begeleiding wilde. Advocaat Tom Noyez, met wie Yves al een nauwe band had, zorgde voor dat professioneel team, Team Ngabu. “En we stelden binnen dat team zware eisen aan wie meewerkte“, zegt Tom. “Yves was daarbij ons voorbeeld. Na maanden hard werken kan Yves nu zaterdag proberen zijn droom waar te maken.”

Zes profkampen

Team Ngabu organiseert het boksgala in samenwerking met BFN en met medewerking van de stad Roeselare. Er zijn 6 profkampen. Yves, die 19 kampen bokste en ze allemaal won (10 met ko) als tegenstander de Deen Micki Nielsen die al 26 kampen op zijn actief heeft waarvan hij er 25 won, 15 met ko). Een taaie brok voor de Roeselarenaar die ondertussen al 12 weken in Sheffield trainde bij succescoach Dominic Ingle.

Ik dank God om me die mooie weg te tonen“, zegt Yves. “Ik ben blij dat ik die titelkamp in mijn thuishaven Roeselare mag boksen. Maar in de ring is het alleen Micki en ik. De Deen ken ik al heel lang en ik wist dat hij ooit op mijn pad zou komen. Ik heb de vorm van mijn leven, ben gelukkig en zag de laatste maanden een keer de andere kant van de bokssport.”

Oshin Derieuw, wereldkampioene WBF Super Lightweight, neemt het op tegen de Turkse Gulsüm Tatar. Oshin is ook een Roeselaarse van geboorte en haar bokscarrière liet deels gelijk met die van Yves. Ze bokste 10 kampen, won ze allemaal, 4 met ko. De Turkse bokste nog maar 3 kampen won ze ook alle 3, waar van 2 met ko. Geen doetje en bovendien net als Oshin een mooie verschijning.

Andere profkampen

De andere profkampen: Dominic Horvath (Hongaar) versus Brice Bula Galo (Belg), Luka Leskovic (Kroatië) versus Ahmed El Hamwi (Belg), Constantin Pancrat (Italië) versus Timo Rost (Duitsland) en Nicola Matic (Bosnië-Herzogovina) versus Sacha Yengoyan (Armenië).

Er zijn 5 amateurkampen: Thomas Reghvs Magomed Murdalov, Ivan Domingos vs Jonathan Bilamunga, Hassan Jawwadi vs Azedine Mehdaoui en Geoffrey Van Steenbergen vs Nassim Akrouch. Tijdens de pauze wordt Jean-Pierre Coopman gehuldigd.

Tickets kosten 40 euro, kids betalen 30 euro, plus telkens 2,5 euro kosten. Reserveren online op www.teamngabu.be. De deuren van Eventhal Schiervelde in de Diksmuidsesteenweg gaan zaterdag 16 februari open om 18 uur. De eerste kamp start om 19 uur.

(IB)