Yves Ngabu bokst Europees in de Roeselaarse Expohallen

© BELGA
Redactie KW

Het is nu definitief: Roeselarenaar Yves Ngabu bokst op Paaszondag 16 april in de Expohallen in Roeselare voor de EBU-titel bij de cruiserweights tegen de Luikenaar Geoffrey Battelo.

“Ik ben uiteraard blij dat ik voor de vacante Europese EBU-titel (de grootste Europese titel) mag boksen in mijn geboortestad“, zegt Yves Ngabu (28) van Boxing Team Houtland (coach Filiep Tampere). “Het thuisvoordeel is voor een bokser toch altijd een extraatje. Geoffrey Battelo (37) is echter wel een sterke tegenstander met een harde punch. Van zijn 37 kampen won hij er 32 waarvan maar liefst 28 met KO. Dat zegt genoeg. Ik heb veel respect voor mijn tegenstander en zag hem al boksen als ik nog jong was. Dat respect zal er in de ring niet zijn en dan telt voor mij maar één zaak en dat is winnen!”

Yves Ngabu bokste 17 profkampen die hij allemaal won, waarvan 12 met KO.

Sportman van het jaar

Ook stad Roeselare is blij dat dit Europees titelgevecht in Roeselare kan plaatsgrijpen. “Yves werd vrijdag op het Sportgala nog verkozen tot Sportman van het jaar in Roeselare“, zegt schepen van Sport José Debels (CD&V). “En nu kan hij hier in zijn thuisstad Europees titelhouder bij de cruiserweights worden in de Expohallen. Dat zou mooi zijn voor hem en voor Roeselare. Het stadsbestuur zorgt voor de logistieke ondersteuning van deze organisatie van Boxing Team Houtland van voorzitter Paul Degroote. En we kijken ook nog wat we financieel kunnen bijdragen.”

Filiep Tampere is blij met de goede samenwerking met Roeselare. “We kozen uiteindelijk voor de Expohallen, waar we heel wat boksliefhebbers verwachten voor dit Europees titelgevecht”, zegt Filiep. “Op de middag zullen we de vips ontvangen en de bokskampen zelf zullen om 17 uur starten. Er zullen een 4 à 5 profkampen en enkele amateurkampen op de affiche staan. Bij de profs zijn West-Vlamingen Sebastian Steen en Denis Rosescu (2 kampen gebokst en gewonnen met KO) én de Noord-Fransman Samuel Kadje al zeker van de partij.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier