Yves Ngabu blijft Europees kampioen na puntenwinst van de Deen Micki Nielsen

Yves Ngabu wint op punten van Micki Nielsen. © VDB
Redactie KW

Yves Ngabu blijft Europees kampioen EBU bij de halfzwaargewichten na een puntenoverwinning van de Deen Mikcki Nielsen. Een moeizamer overwinning dan verwacht. Wereldkampioene Oshin Derieuw won op punten van de Turkse Gülsüm Tatar.

Een 1300-tal boksliefhebbers waren zaterdagavond naar Eventhal Schiervelde afgezakt voor het eerste boksgala van Team Ngabu in samenwerking met BFN (Boxing Fight Night). Een geslaagd boksevenement mogen we zeggen.

Yves Ngabu had het niet onder de markt tegen de Deen Micki Nielsen die 25 van zijn 26 kampen won, waarvan 15 met ko. In de eerste ronde was het voor beide boksers even aftasten en in de tweede ronde liep de Deen een kwetsuur op onder het rechteroog. In de volgende ronden was het aan beide kanten te vaak aanklampen, maar Yves bouwde wel rustig puntenwinst op. Bij momenten raakte Yves de Deen volop, maar ging telkens niet echt door. En dat gaf de Deen dan weer tijd om zich een beetje te herpakken en bij momenten ook enkele rake stoten aan de Roeselarenaar te geven. Het publiek schreeuwde Yves naar de overwinning. Uiteindelijk gaven de refs Yves gewonnen met twee keer 117-111 en één keer 117-112.

Yves Ngabu blijft Europees kampioen na puntenwinst van de Deen Micki Nielsen
© VDB

Sterke Turkse

WBF wereldkampioene super lichtgewicht Oshin Derieuw had aan de Turkse Gülsüm Tatar ook een ferme kluif. “Ik wilde als wereldkampioene ook een klassebokser als tegenstander en dat is de Turkse alvast”, zei Oshin. “Ze bood goed weerwerk.” Oshin won met 73-79, 74-78 en 74-78.

Oshin Derieuw wint op punten van Gulsum Tatar.
Oshin Derieuw wint op punten van Gulsum Tatar.© VDB

Uitslagen

Amateurs: Taylor Sinnnott won van Thomas Regh; Ivan Domingos won van Jonathan Bilamunga; Azzedine Mehdaoui won van Rutger Nys; Geoffrey Van Steenbergen won van Nassim Akrouch; Vic Volker won van Quentin Raviart.

Profs: Brice Bula Galo (BTH Tampere) won van Dominic Horvath (Hongarije) met KO in de eerste ronde; Luka Leskovic (Kroatië) Ahmed El Hamwi (België) won van Luka Leskovic (Kroatië); Timo Rost (Duitsland) won van Constantine Pancrat (Italië); Sasha Yengoyan (Armenië) won van Nicola Matic (Bosnië-H); Oshin Derieuw (België) won van Gülsüm Tatar (Turkije); Yves Ngabu (België) bijft European Cruiserweight Champion EBU na een puntenoverwinning op Micki Nielsen (Denemarken).

Yves Ngabu blijft Europees kampioen na puntenwinst van de Deen Micki Nielsen
© VDB

(IB/foto’s Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier