Yves D’halluin domineert eerste SW Ladies Run in Harelbeke

Emiel Vervaecke (midden) haalde het bij de juniores van Jordy Pennynck en Fabio Vandenbogaerde. © LL
Redactie KW

Voor de eerste SW Ladies Run, de zesde wedstrijd voor het Harelbeeks Joggingcriterium, kwamen 138 deelnemers opdagen.

Bij de heren domineerde Yves D’halluin uit Kuurne de wedstrijd over 10.25 km. In de eerste van vier ronden koos hij al het hazenpad. Hij hield zijn voorsprong moeiteloos vast en zegevierde verdiend in een tijd van 34.56. De tweede plaats was weggelegd voor Frederic Voet (35.27), Nick Gheysens mocht mee het podium op in een tijd van 35.38. Twee seconden later werd Kurt Dewaegenaere vierde.

De Ladies Run over 5.12 km was een kolfje naar de hand van Isabel Vermeulen uit Bellegem. Van bij de start nam ze het voortouw en bouwde haar voorsprong stelselmatig uit. Aan de finish had ze met een tijd van 18.58 minuten een halve minuut voorsprong op Annick Delaere (19.28). Shirley Nuyttens werd in 21.05 mooi derde.

Bij de junioren jongens stond er andermaal geen maat op Emile Vervaecke uit Harelbeke. Hij won de 2,56 km in een tijd van 6.46. Tweede werd Jordy Penninck in 7.00, gevolgd door Fabio Vandenbogaerde (7.31) als derde. Bij de meisjes was Charlotte Penninck uit Harelbeke heer en meester. Met een tijd van 8.28 was ze 18 seconden sneller dan Merel Angillis. Eén seconde later werd Tilly Creupelandt derde.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.