Yves Deflandre leider na dag 1 in Ypres Rally Regularity

De eerste editie van de Ypres Rally Regularity ging vrijdagavond van start in het centrum van Ieper.

De wedstrijd opende in het gezellige en sfeervolle Boezinge met een CRS.

Op het Sint-Maartensplein reden 75 teams over het startpodium, aangevoerd door de schitterende Lancia Stratos van Jochen Claerhout. De openingsavond van het driedaagse evenement was al een serieuze uitdaging, met 9 regelmatigheidsritten op de meest uitdagende baantjes in de regio.

Start in sfeervol Boezinge

De wedstrijd opende in het gezellige en sfeervolle Boezinge met een CRS, een behendigheidsproef op “closed roads”. Daarna trokken de deelnemers definitief de nacht in met regelmatigheidsproeven, met een maximale gemiddelde snelheid van 50 km/h, in Reninge, Fintele, Hazewind en Alveringem.

Proeven uit de oude doos die duidelijk gesmaakt werden door de deelnemers en zeker ook door de talrijk opgekomen fans.

Klassement

Sportief hebben Yves Deflandre en Yves Noelanders de beste start genomen met hun Porsche 911 (leiders klasse 5). Zij voeren het klassement aan voor de Porsche 914 van Kurt Deklerck en Aswin Pyck (leiders in Klasse 3) en de Opel Ascona van Florent Hontoir en Alexandre Peeters (leiders in klasse 2), die een prestigestrijd uitvechten met Eric Piraux en Cathérine Monard.

Klasse 4 wordt aangevoerd door de Porsche 911 Targa van Geert en Cédric De Jaeger. In Klasse 1 verrast de kleine Peugeot 104 van Guy Lenglaert en Vincent Legenne, knap 8ste algemeen.

Ook zaterdag uitdagend parcours

Op zaterdag volgt een erg mooi en uitdagend parcours voor de deelnemers, die in volgorde van het klassement van start gaan. De deelnemers trekken onder andere naar Braine-le-Comte en Steenkerque, waarna ze rond 16h terug verwacht worden op het podium op het Sint-Maartensplein in Ieper.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.