Ypres Rally verhuist naar begin oktober

Nadat Superstage eerder al bevestigde dat de Ypres Rally uitgesteld zou worden, kon de organisator vandaag de nieuwe datum voor hun evenement aankondigen. De Renties Ypres Rally 2020 zal verreden worden van 1 tot 3 oktober.

© (Foto EF)

Het vinden van een nieuwe datum voor de Ypres Rally bleek een complexe puzzel. Het parcours van de rally is gespreid over meerdere gemeenten, waardoor rekening gehouden moest worden met allerlei lokale evenementen, maar ook met de data van internationale wielerklassiekers zoals Gent-Wevelgem. In overleg met alle lokale overheden en federaties zal de Renties Ypres Rally van 1 tot 3 oktober verreden worden, net als de Bernard Degroote Ypres Historic Rally.

“De coronacrisis en het verbod op sportwedstrijden tot 31 juli heeft ons genoodzaakt om de Renties Ypres Rally voor de eerste keer uit te stellen naar het najaar,” vertelt Alain Penasse, voorzitter van Club Superstage. “Het was een ingewikkelde puzzel om samen met alle partijen een geschikte datum te vinden. We gaan er alles aan doen om tijdens het eerste weekend van oktober weer een topeditie neer te zetten. Met deze datum begin oktober is de Ypres Rally ook een ideale voorbereidingswedstrijd voor de WK Rally van Duitsland. Voor de piloten wordt het ongetwijfeld een nieuwe uitdaging om de gekende klassementsproeven in de herfst af te werken. De deelnemers zullen meer proeven in het donker moeten afwerken. In zekere zin keren we daarmee terug naar de roots.”

De Ypres Rally wordt daarmee de vierde manche op een hervormde BK-kalender, dat de Tieltse TAC Rally en de Sezoensrally definitief ziet wegvallen. Het BK herneemt begin september met de ConXion Omloop van Vlaanderen.

(JDH/MD/TG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.