Yens Delmotte en Tom Verbrugghe dulden geen tegenstand tijdens openingscross

© Foto Coghe
Redactie KW

MCLB – de Motor Cross Liefhebbers Bond – was te gast voor de opening van het nieuwe seizoen in het Nederlandse Overslag, net over de Belgische grens.

Gure openingscross van het nieuwe seizoen die nochtans zonnig begon, maar een bijzonder nat tussenstuk kende om opnieuw te eindigen in droge en bewolkte omstandigheden. Twee constanten evenwel: een niet aflatende, krachtige wind én een krukdroog circuit waarop de hele dag geen spatje modder te bespeuren viel.

Onbegrijpelijk dan ook dat een pak rijders niet meer aanzette voor de slotreeks die nochtans in zowat alle categorieën, net als in de openingsmanche genietbare wedstrijden opleverde. Bij de elite pakte Jeffrey Dewulf in ieder geval meteen uit met een dubbelslag, al kreeg hij flink weerwerk te verduren van zowel Torpjurn van Hoe als Jurgen Wybo.

Bij de Zijspannen waren Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) de absolute heersers, zij schreven beide reeksen op hun naam met ruime voorsprong. Ruben Galle-Stijn De Vijlder mochten mee op het podium als dubbele tweede. Beide teams lid van het Gele-Team van garage Pattyn-Kachtem. Het A-podium werd vervolledigd met de derde eindstek van Mathieu Verbrugghe-Andy Algoet.

Bij de Zijspannen B werden Gunther Pyra-Michael Dhondt de winnaars, zij finishten in beide reeksen als derde, gevolgd door Daen Valcke-Ines Delmotte (Gele-team) en Kevin Merreel-Alesio De Neve. Beide podiums kleurden niks anders dan West-Vlaams!

Ook bij de Internationalen mx1 was West-Vlaanderen boven met dubbele reekszege van Jeffrey Dewulf uit Jabbeke, telkens voor Torpjurn Van Hoe en Jurgen Wybo. Bij de Inters mx2 was de tweede eindstek voor Mattis Meersschout, en bij de Inters Open-B de eindzege voor Greg Demeulemeester uit Kerkhove en de derde podiumplaats voor Damon Tanghe uit Ooigem.

Maxim Descheemaeker (Meulebeke) mocht op het hoogste schavotje als eindwinnaaar bij de Juniors mx2, en de derde plek bij de Juniors mx1 was voor Michael Coopman.

Ook een der blikvangers was Stefaan De Ruyck uit Tielt met dubbele reekswinst bij de Nieuwelingen B Open. Lothar Desmet uit Pittem mocht naar de hulde als driedubbel tweede bij Nieuwelingen mx1, en Francis Termote (Lendelede) als tweede bij de Experten Open.

Volgende afspraak op 11/12 maart in Wontergem, net over de provinciegrens, een organisatie van Mc De Carbrateurs, het team rond Internationaal Torpjurn Van Hoe uit Oeselgem.

(Guido Allewaert – foto Gino Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier