Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers op vijfde plaats na openingsdag in Genua

Yannick Lefèbvre zeilt in Genua aan de zijde van Tom Pelsmaekers. © Jesus Renedo/SAILING ENERGY
Redactie KW

Deze week strijden meer dan 700 zeilers in het Italiaanse Genua voor de derde ronde van de Sailing World Cup Series 2019. De Belgische zeilers komen in actie in de 49er, de 49erFX en de Laser Standard.

Op de eerste dag van de Sailing World Cup Series voor Genua hebben Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers in de 49er-klasse een achtste en een vijfde plaats behaald. Hiermee prijken ze op de vijfde plaats in de tussenstand na een Duits, Nieuw-Zeelands, Australisch en Spaans duo. De vloot telt 66 teams. In de 49erFX-klasse boekten Isaura Maenhaut en Anouk Geurts een elfde en een vierde positie in races met vijftig tegenstanders. Met deze resultaten staan ze op de negende plaats in de tussenstand.

Vandaag dinsdag komen William De Smet en Wannes Van Laer voor het eerst in actie in de Laser Standard. Zij racen met 114 andere zeilers om de medailles. De medailleraces worden zaterdag 20 en zondag 21 april gevaren. Emma Plasschaert en Maité Carlier nemen niet deel aan de Wereldbeker, zij varen eind april ‘La Semaine Olympique’ te Hyères.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier