Yana Vanwildemeersch danst en rent erop los bij Hypnosis en AVR Roeselare

Redactie KW

Er zit heel wat pit in de tienjarige Yana Vanwildemeersch! Ze gaat dansen bij Dance Academy Hypnosis en is lid van Disco Team Destiny, waarmee ze op wedstrijden de danspasjes feilloos uit haar sportieve benen tovert. Sinds vijf jaar is ze ook actief lid van de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare.

Op onze school werden blaadjes uitgedeeld om op zondag deel te nemen aan het AVR – oefencrosscriterium. Samen met enkele vriendinnetjes van de Sint Lodewijkschool van Beitem trokken we er heen. We vonden het heel leuk te kunnen rennen door de weiden, de modder en hier en daar een plas”, lacht Yana.

“Ik heb nog een mooie sportieve herinnering te vertellen. In de veldloop in Ardooie in 2019 was er echt heel veel modder. Het was zo erg dat mijn twee spikes in de blubber bleven steken. Gelukkig haalden toeschouwers mijn schoenen uit de modder en bezorgden ze die nadien terug. Ik eindigde de wedstrijd zonder schoenen! Ik hoop dat er binnenkort toch weer enkele veldlopen georganiseerd worden, want dat vind ik het leukst. Vorige winter eindigde ik met de K. A. V. R. pupillen meisjesploeg 7de op de Relays Crosscup in Gent. Ik werd 15de in de veldloop van Waregem en 19de in de Crosscup te Roeselare. Mijn beste sportieve prestatie leverde ik dan weer in de Topsporthal van Gent. Met de K. A. V. R.-meisjes estafetteploeg wonnen wij de 3 x 200 meter in 2’14”11. Samen met mijn vriendinnen op het erepodium mogen staan, is heel prettig! Bij de benjamins werden wij ook al eens West-Vlaams kampioen op de 4 x 60 meter”, vertelt de leerlinge van het vijfde leerjaar.

“Ik eindigde al eens een wedstrijd zonder schoenen”

“Vorige zomer werden weinig meetings georganiseerd. Gelukkig organiseerde onze club een echte meeting voor alle jeugdatleten. Mijn beste individuele prestaties zijn 10”19 op de 60 meter spurt en 2’19” op de 600 meter. In de kampnummers zijn mijn persoonlijke records: 1m05 in het hoogspringen en 5m86 in het kogelstoten. Hopelijk worden er vanaf de lente ook weer meetings georganiseerd, zodat ik mijn records scherper kan stellen. Ik ben erg graag bij de atletiekclub, waar ik veel plezier kan maken met vriendinnen op de training. In de estafettewedstrijden en de spurtjes kunnen we ons uitleven! Papa en mama moedigen mij ook aan om te sporten, want dat is tof en gezond. Papa speelt nog voetbal en mama heeft als meisje ook atletiek en tennis beoefend, maar speelt nu nog enkel recreatief tennis. En om onze conditie te onderhouden gaan wij samen een eindje lopen langs de oude treinroute in Beitem. We maken geregeld ook een fietstocht langs die route”, besluit Yana. (FD)