Xavier Malisse wint voor tweede opeenvolgende keer Optima Open

Xavier Malisse won zondagnamiddag voor de tweede opeenvolgende de Optima Open in Knokke-Heist. In de finale won onze landgenoot na een spannende tie-break met 13-11 van Peter Sampras.

De 44-jarige Pete Sampras en de negen jaar jongere Xavier Malisse zorgden tijdens de finale voor een thriller van formaat door mekaar geen duimbreed toe te geven. Beide spelers wonnen elk een set dus moest een Champions tie-break de beslissing brengen. Malisse won deze met 13-11. Het was de derde keer ooit dat beide tennissers tegen elkaar speelden en voor Malisse de allereerste keer dat hij kon winnen tegen de tennislegende. Voor de zesde editie van Optima Open konden de organisatoren rekenen op 5.000 kijklustigen. “Het is voor mij een hele eer om opnieuw tegen Pete te spelen. Bedankt om me na 17 jaar eens te laten winnen”, vertelde Xavier Malisse die de kristallen trofee van Atelier de Verre mee naar huis neemt.

Tomas Van Den Spiegel, ambassadeur van VZW Jeronimo mocht van de winnaar van Optima Open 2015, Xavier Malisse, en Jeroen Piqueur, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Optima, na de finale een cheque van 66.311 euro in ontvangst nemen. Jeronimo is een gezinsvervangend huis in het centrum van Gent waar kinderen en jongeren tussen 2,5 jaar en 18 jaar terecht kunnen. Voor elk verkocht ticket geeft Optima Open 1 euro aan het goede doel. Verder werd er een tombolaverkoop, crowdfunding en een gala fundraiser georganiseerd.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.