Xander Marclé en Katrien Maes winnen Memorial Kenneth Neyt

© (Foto ACR)

De sprinttriatlon in Brugge had voor de derde keer plaats. Er waren tevens wedstrijden voor junioren en voor jeugd.

De Memorial Kenneth Neyt, een sprinttriatlon met 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen, had zondag plaats in en rond de Damse Vaart en de Gemeneweidestraat in Koolkerke. Het Triatlon Brugge Team (TBT) kon als organisator tevreden zijn over het droge weer en de opkomst, want voor alle wedstrijden samen schreven zich ruim 270 deelnemers in.

Tijdens de sprinttriatlon kwam Jasper Sabbe als eerste uit het water en halfweg het fietsen had hij een voorsprong op een groepje van vier. Bij de tweede wissel werd hij vergezeld door zeven andere triatleten. Onder hen Xander Marclé die als snelste zijn loopschoenen kon aantrekken. De Oedelemnaar van het Triatlon Brugge Team kon zo als leider aan zijn sterkste discipline beginnen. Hij gaf zijn koppositie tijdens het lopen niet meer uit handen en won zo als een eerstejaarsbelofte zijn eerste wedstrijd.

Hij finishte in 55’45” voor Jasper Sabbe in ITC (56’13”) en junior Arthon Valcke (56’46”) van NLT. Nicolas Guilmot en Arthur De Volder vervolledigden de top vijf. Opvallend was ook de knappe prestatie van de Brugse roeier Niels Van Zandweghe die zich het vorige weekend met Tim Brys kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Tokio. Hij nam als het ware in zijn achtertuin voor de allereerste keer aan een triatlon deel en werd 15de in 1u01’32”. Hij finishte net voor de eerste dame, Katrien Maes. Zij domineerde de wedstrijd van start tot finish en won zo voor de negende keer dit seizoen. De Oost-Vlaamse was eerder onder meer ook al in Zeebrugge en Jabbeke eerste. Twee en een halve minuut later werd Jonie Vanhoutte van de triatlonclub uit Izegem tweede en Evelien Keupens van NLT derde.

© (Foto ACR)

De wedstrijd bij de junioren werd gewonnen door Giani Vanden Broucke (TBT) voor zijn clubgenoot Galliano Schoonbaert en Merten Breye (NLT). Hannelore Willen (NLT) kwamen als eerste dame over de meet. Raf De Dobbelaere (SMO) en Lotte Vandekerckhove (NLT) waren de snelste bij de Jeugd A. Bij Jeugd B ging de winst naar Louis Uyttenhove (ITC) en Lise Deleersnyder (NLT). Bij Jeugd C was de eerste plaats voor Jasper Devos (NLT) en Lotte Minnebo (TBT). Benieuwd hoe al deze atleten volgend weekend voor de dag zullen komen op het Belgisch kampioenschap in Mechelen.