WWR Ingelmunster een stap dichter bij promotie

De heren van Ingelmunster mogen stilaan dromen van de promotie naar de hoogste afdeling. © foto JV

In de tweede afdeling heeft het mannenteam van WWR Ingelmunster een goede zaak gedaan. Het versloeg Sint-Michiels met 23-18.

Net voor de rust hingen de bordjes nog 9-9 gelijk, maar na een tussenspurt kwam Ingelmunster op dreef. In de tweede helft liep het zelfs negen punten uit. De Bruggelingen kwamen nog met rugworpen dichterbij, maar Ingelmunster maakte de wedstrijd dood en speelde die gemakkelijk uit. Door deze overwinning staat het opnieuw op de tweede plaats, na Male, dat geen problemen kende met Halle (40-17). Bij het ingaan van de winterstop heeft het zo drie punten meer dan het trio Halle-Beitem-Snellegem.

In de hoogste afdeling won Lissewege opnieuw met het kleinste verschil: nu ging Menen voor de bijl (27-26). Menen blijft puntenloos laatste op vijf punten van Beitem, dat zwaar verloor bij Jabbeke (30-12). Sint-Michiels kende een moeilijke wedstrijd op Assebroek. Pas in de tweede helft, met Jonathan D’Hoore op de eerste en derde worp, kon het afstand nemen en verdiend winnen (18-28). Sporting Brugge en Koekelare verdeelden de punten (19-19).

Bij de vrouwen speelde Dudzele voor de derde keer op rij een topper. Ook nu was de wedstrijd spannend en was het nét niet, met een 24-26 eindstand tot gevolg. Ichtegem had alle moeite met Beitem (16-15), terwijl Sint-Michiels zich klaarstoomt voor de clash met medeleider Baasrode: het versloeg een moedig Ingelmunster met 26-35. Lissewege was tenslotte aan het feest in de streekderby tegen Heist (25-21).