Wout De Waegenaere (KKS) mikt op medaille tijdens PK veldlopen

Redactie KW

Bij de scholieren is Wout De Waegenaere een van de favorieten tijdens het PK veldlopen. De Kuurnenaar moet afrekenen met topfavoriet Wout Louagie (OB) en Arnaud Douterlungne (AZW).

“Momenteel loopt het wel lekker voor mij”, opent de zestienjarige Kuurnenaar. “Sinds kort maakte ik de overstap naar topsportschool Redingenhof in Leuven. Daar werk ik met Dirk Engelen en Lies Van de Voorde als coaches en leerde een nieuwe manier van trainen kennen. Ik voel me nu veel zelfzekerder en dit werkt voor mij. Uiteraard blijf ik wel nog aangesloten bij KKS.”

Om toegelaten te worden op de topsportschool moest ik deze zomer voor enkele minimumtijden zorgen die ik probleemloos haalde. Ik werkte er een paar stages af met de Vlaamse Atletiek Liga en de school. Nu kan ik alle dagen doen wat ik graag doe in een nieuwe omgeving.”

Wout zijn vormcurve is in stijgende lijn. “Ik begon het winterseizoen met de Crosscup relays in Berlare. Daar was het doel puntjes pakken voor het klassement. Daarna volgden nog Mol en Roeselare. Net voor de jaarwisseling werd ik tweede tijdens de veldloop van Ertvelde. Daar moest ik de duimen leggen in de slotfase tegen Noah Konteh van Olse Merksem.”

“Zondag zal ik moeten optornen tegen Wout Louagie en Arnoud Douterlungne. Tegen Louagie valt weinig te beginnen denk ik. Hij is sterk en dominant. Ik denk dat ik met Douterlungne zal strijden voor het zilver. Met minder zal ik dan ook niet tevreden zijn. In Mol eindigde de atleet van AZW nog voor mij. Nu hoop ik op een omgekeerd scenario, maar toch zal ik er alles aan doen om te winnen.”

“Na dit provinciaal kampioenschap volgen uiteraard nog het Vlaams en Belgisch kampioenschap”, besluit Wout De Waegenaere. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier