Winst voor Veerle Dejaeghere en Tom Vanslambroeck op Prestoloop in Ichtegem

De top 5 bij de dames voor de start: Marlies De Meersseman, Veronique Coene, Sabin Dejaeghere, Hilde Hendrickx en Veerle Dejaeghere. © FRO

De Prestoloop in Ichtegem, de derde wedstrijd van het Runningcenter Criterium, kreeg meer dan 400 deelnemers aan de start.

Na de jeugdwedstrijden namen 73 atleten deel aan de de jogging van 5,8 km. Winnaars werden Sophie Tuttens (Meulebeke) en Thomas Dekeyzer (Koekelare). De prestatieloop van 10,5 km draaide uit op een zege voor ‘atletiekvedette’ Veerle Dejaeghere bij de dames, voor Tom Vanslambroeck bij de heren.

Donsdeken als naturaprijs

Bij de dames nam favoriete Veronique Coene (Beernem), de beste start. Na de eerste ronde had ze een dikke honderd meter voorsprong op de zusjes Veerle en Sabine Dejaeghere (Ardooie) en Hilde Hendrickx (Roeselare). Ook na de tweede ronde liep de ex-wielrenster nog aan de leiding, maar ze kreeg het duidelijk moeilijk. In de derde ronde versnelde Veerle Dejaeghe en samen met zus Sabine kwam ze tot bij Coene. Oorspronkelijk was het niet bedoeling dat Veerle de wedstrijd zou uitlopen, maar aangemoedigd door haar zus én de interessante naturaprijs (een donsdeken) zette ze toch een tandje bij om te winnen. Veronique Coene werd tweede op vijftien seconden, Sabine Dejaeghere derde, voor Marlies De Meersseman (Beernem).

Bij de heren werd de wedstrijd gedomineerd door het kwartet Tom Vanslambroeck (Zerkegem), Paul De Zutter (Brugge), Jurgen Boterberge (Torhout) en Thomas Dekeyser (Koekelare). Ze hielden elkaar twee ronden gezelschap, met grote voorsprong op de concurrenten. In de derde ronde moest duatleet Boterberge afhaken en in de laatste ronde demarreerde Vanslambroeck. Hij kon een kleine voorsprong nemen en dat was voldoende voor de zege in 34’32”, amper zes seconden beter dan Dekeyzer en vijftien seconden sneller dan De Zutter. Dardet en Alleman spurtten voor de vijfde plaats.

De volgende wedstrijd van Runningcenter Criterium is de 10 km van Gistel op zaterdag 29 april.