Winst voor Kris Coddens en Hans Omey in tweede North C Trail in Koksijde

Kris Coddens vatte de wedstrijd als training aan, maar liep toch naar de overwinning. © Foto AD
Redactie KW

De Torhoutse du- en triatleet Coddens verlengde zijn titel op de 13 kilometer, Waregemnaar Omey was de snelste over 21 kilometer.

Torhoutenaar Kris Coddens was net als vorig jaar een maatje te groot op de 13 kilometer. Vorig jaar won hij met ruim een minuut voorsprong, nu had hij zelfs een voorsprong van bijna drie minuten bij elkaar gelopen. Olivier D’Haene uit Koekelare eindigde als tweede, Oost-Vlaming Hannes Bonami werd derde. Charlene Ottevaere eindigde als 16de en was daarmee de sterkste dame.

Vorig jaar had de allereerste North C Trail nog een wedstrijd over 25 kilometer, nu kon er gekozen worden voor 21 of 31 kilometer. Waregemnaar Hans Omey, vorig jaar derde op de 25 kilometer, liep op de eerste afstand naar de overwinning. Hij haalde het voor Simon Van Roy en Jan De Maersschalck, Leen Vanden Daelen was als 33ste de beste dame.

Op de 31 kilometer ging de overwinning naar Bert Kempenaers voor Timothy Vandewattijne en Pieter Duyck. Hier was Sofie De Kesel als 64ste de eerste vrouw. Op de langste afstand, de 50 kilometer, won Aaike De Wever voor West-Vlaming Thomas Beirnaert en Pierre Doat. Sophie Van Biervliet haalde als eerste vrouw knap de negende plaats.

(AD)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.