Winst voor Jeffrey Dewulf bij de Inters mx1 in Zegelsem

Jeffrey Dewulf. © Coghe
Redactie KW

De motorcrossers MCLB waren op zondag 3 september te gast op een spectaculair circuit in Zegelsem. De vele toeschouwers zagen zeer mooie en spannende wedstrijden van de talrijk opgekomen piloten die zich konden uitleven op de vele hindernissen met hoogteverschillen. De opkomst van piloten lag uitzonderlijk hoog met onder meer 33 Internationalen en 20 Zijspannen.

Jeffrey Dewulf uit Jabbeke was ook op de afspraak bij de Internationalen en de rest heeft het geweten. Hij won beide reeksen en werd gelauwerd als winnaar bij de Inters mx1. De beste ereplaatsen waren voor Wietse Brackman en Kevin Fors. Jurgen Wybo (Lichtervelde) viel net naast het podium met de vierde plaats en Jorne Tytgat (Kerckhove) behaalde de vijfde stek. Bij de Internationalen mx2 waren de bloemen en de grootste beker voor Tim Vandriessche (Menen) met dubbele reekszege, hij kwam als elfde en twaalfde door de finish tussen de zware motoren. Tweede Inter mx2 werd Jerome Biets uit Jabbeke. Greg Demeulemeester (Kerckhove) mocht ook weer op het hoogste schavotje, na twee heel sterke races legde hij beslag op de 12de en 14de plaatsen, telkens als de beste Inters Open B.

We kregen een mooi West-Vlaams podium bij de Nationalen mx2 met de nieuwe kampioen Stanley Verstraete (Zerkegem) op één na een tweede plaats en reekszege. De tweede plaats was voor Niel Vandevelde uit Ooigem die de laatste weken steeds beter wordt en heel mooie resultaten liet noteren. Niel legde beslag op de tweede en derde plaatsen. De derde podiumplaats was voor Nick Lamote (Sijsele) die in beide reeksen als vierde onder de geblokte vlag kwam. Karel Vanhaecke (Oostkamp) werd derde bij de Juniors mx1 en Dylan Delagrense (Oostende) derde bij de Nationalen mx1.

Ook de prestatie van Damon Ingels (Maldegem) was knap met een reekszege en een tweede plaats bij de Juniors mx2. De meest spannende races in de titelstrijd waren wellicht die bij de Nieuwelingen mx2, die aan hun laatste proef toe waren net voor de finale van zondag 24 september in Wingene. Stijn Vynckier (Wielsbeke) slaagde erin beide reeksen op zijn naam te schrijven en tot op twee punten te naderen van Jarno De Meuleneire (Wortegem-Petegem) die dubbel tweede werd na een gigantische strijd. Hier was de derde podiumplaats voor Dwight Van Den Bogaert (Sint Eloois Vijve) die in beide reeksen als vierde onder de geblokte vlag kwam. Jamie Carron (Tielt) was opnieuw dubbelwinnaar bij de Nieuwelingen mx1. Dieter Debaets (Sint Baafs Vijve) mocht mee op het podium als derde, Dieter legde beslag op de tweede en derde plaatsen. Sander Lauwers (Dentergem) werd andermaal driedubbel tweede bij de Nieuwelingen Open.

Zijspannen

Dylan Boussy-Kenny Boxtaele (Koekelare-Ooigem) mochten alweer met de bloemen huiswaarts als winnaar bij de Zijspannen A. In de eerste reeks moesten ze na een minder goede start vrede nemen met de tweede plaats, opgerukt uit vijfde stelling. In de tweede manche kwam hij wel goed weg van achter het starthekken en het werd een spannende strijd voor de eindzege met Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke), die na heel sterke race de eerste reeks op hun naam schreven. In de tweede manche nam Boussy meteen de leiding over en was het knokken voor elke meter. Delmotte won de eerste reeks met een verschil van zeven seconden en de tweede manche was het net andersom, tot op een halve ronde van het einde Delmotte-Verbrugghe uitgeschakeld werden door mechanische problemen en te voet naar het rennerspark mochten. Bert Soetaert-Dimi Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) mochten zo toch naar de hulde als derde bij de Zijspannen A.

Bij de Zijspannen B ging het er ook spannend aan toe, met Daen Valcke-Inés Delmotte (Oostrozebeke) tweemaal op de zesde plaats als tweede en eerste B, tegen Junior Verhelst-Dagwin Sabbe (Wingene) die als vijfde en zevende onder de geblokte vlag vlamden, maaar vijf seconden te kort kwamen tegen het prachtkoppel Inés en Daen. Colleen Van Troys-Jurgen Huysentruyt (Meulebeke-Ruddervoorde) mochten mee naar het podium als derde met de zevende en achtste plaatsen.

Volgende afspraak op 10 september op een nieuw parcours in Lichtervelde bij Mc Avanti, gelegen in de Hazelstraat. Naast het gewone programma zijn er ook BK-finales voor Nieuwelingen B en Dames Open, Beloften mx2, en de Zijspannen.

(Guido A.)