Winst voor Dries Depoortere en Saskia Vens in Sterrebosloop

Het podium van de Sterrebosloop met v.l.n.r.: Cosie Goudesone, winnaar Dries Depoortere en Alexander Eggerick. © SM
Redactie KW

Zaterdag 29 september werd in Rumbeke de zevende manche van Roeselare Loopt afgewerkt.

Om 15 uur ging de zesde editie van de Sterrebosloop van start met de kidsruns, een uur later gevolgd door de Just for Fun over 5 km. Daarin stond er geen maat op Dries Devloo. De Roeselarenaar van TTR haalde het met ruime voorsprong op Stijn Vandelanotte uit Merkem en Robin Catteeuw uit Rumbeke.

Bij de dames ging de zege op de korte afstand met ruime voorsprong naar Lisa Tally. De Hoogleedse kreeg op het podium het gezelschap van de piepjonge Naomi Clinckemaillie uit Pittem en Sofie Declerck uit Lichtervelde.

Ondertussen waren de deelnemers van de Sterrebosloop over 10 km ook vertrokken. Een drietal scheurde zich af en bleef heel de wedstrijd in elkaars zog. Uiteindelijk toonde KAVR-atleet Dries Depoortere zich de snelste in een langgerekte sprint. Cosie Goudesone uit Roeselare en Alexander Eggerick uit Pittem vervolledigden het podium.

Bij de dames toonde Saskia Vens uit Roeselare zich de sterkste van het pak. De atlete van KAVR haalde het vlot voor Eveline Deblauwe uit Geluwe en Valerie Van Den Berghe uit Rumbeke.

Met meer dan 700 deelnemers blikten De Rode Lopers tevreden terug op de wedstrijd.

(SM – foto SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier