Winst voor Charline Vanneste en Pieter Vanroose in Dwars door Bekegem

Redactie KW

De 36ste editie van Dwars door Bekegem, 7,5km voor de dames en veteranen +65 en 11,2km voor de heren 1-4, kreeg 340 deelnemers aan de start.

Bij de dames stond er geen maat op favoriete Charline Vanneste (Meulebeke) die voor de zevende keer op rij op het hoogste schavotje stond. Tweede werd Nathalie Pluvier, lid van de organiserende club, de Molenlopers. Sabine Dejaeghere (Ardooie) pakte de derde podiumplaats. Bij de heren zorgde Diksmuidenaar Pieter Vanroose voor de verrassing.

Winst voor Charline Vanneste en Pieter Vanroose in Dwars door Bekegem

De ex-MACW-atleet nam dit jaar nog niet deel aan de wedstrijden van het criterium, maar toonde toch zijn beste benen in Bekegem. Na de eerste ronde passeerde hij met tweehonderd meter voorsprong op een groepje met Micha Declerck (Aartrijke), Molla Demeke (Brussel), Tom Vanslambrouck (Zerkegem) en Serge De Blauwe (Torhout). Ook in de tweede ronde bleef Vanroose doordraven. Micha Declerck was de beste achtervolger, op meer dan een halve minuut. Demeke hield stand op de derde plaats. Vanroose bleef iedereen verbazen en won gemakkelijk. Hij liep de 11,2km in 37’40” en had daarmee ruim een halve minuut voorsprong op Micha Declerck, de criterium-winnaar van vorig jaar. Demeke finishte als derde, voor Serge Deblauwe en duatleet Jurgen Boterberge (Torhout).

(FRO)