Winst voor Annelies Demuynck en Benny Fischer op Strandloop in Oostende

© FRO
Redactie KW

De jaarlijkse Strandloop, een organisatie van JT Vastgoedbox in samenwerking met VVW Outside, was de tiende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium en de zevende wedstrijd van het SOK-loopcriterium. Er stonden 220 deelnemers aan de start. De Dames en Heren +65 liepen 6km, de andere heren 9km.

Bij de dames liepen Nele Vermeulen (Erps-Kwerps) en Eva Soetemans (Grimbergen) eerst aan de leiding. Favoriete Annelies Demuynck (Bredene) keek de kat uit de boom. Op het einde van de eerste ronde demarreerde ze weg van haar concurrenten. Ze finishte in 20’20” en won met een halve minuut voorsprong op Eva Soetemans en Nele Vermeulen. Annelies Brak (Bredene) werd mooi vierde, Tineke Cherlet (Ooike) vijfde.

Top 4 bij de dames
Top 4 bij de dames© FRO

Bij de heren stond favoriet Benny Fischer, leider in het kustcriterium en op vrijdagmiddag kersverse papa geworden van een flinke zoon, super gemotiveerd aan de start. Op het strand nam hij resoluut de leiding van het kopgroepje met Davy Stieperaere (Wevelgem), Stijn Lycke (Brugge), Alain Geerts (Impe), Steven Heemskerk (Genk) en Jasper Vitse (Bredene). Na de eerste ronde had hij al 15″ voorsprong op Vitse, Heemskerk en Stieperaere. In de tweede ronde liep Fischer verder uit. Vitse moest afhaken. Fischer liep de 9km in 29’40” en won met 27″ voorsprong op Heemskerk. Titelverdediger Stieperaere pakte de derde plaats, voor Jasper Vitse, Kevin Brysbaert (Westfleteren) en Alain Geerts.

Top 5 bij de heren, met organisator Nick Vanhaecke. Steven Heemskerk (2de) ontbreekt op de foto
Top 5 bij de heren, met organisator Nick Vanhaecke. Steven Heemskerk (2de) ontbreekt op de foto© FRO

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is Dwars door Mariakerke op vrijdag 9 augustus. De 8ste wedstrijd van SOK-criterium wordt de Strandloop van Bredene op woensdag 14 augustus.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier