Winst voor Annelies Demuynck en Benny Fischer op 31ste Corrida Lombardsijde

De start van de 10 km. © FR
Redactie KW

De 31ste en laatste editie van de Corrida van Lombardsijde kreeg meer dan 450 deelnemers aan de start: 130 atleten voor de 5km, 290 voor de 10km en een vijftigtal kinderen voor de drie jeugdlopen.

Op de 5km ging de zege naar de Lombardsijdse Stephanie Verhue, die één minuutje rapper liep dan veterane Caroline De Geyter uit Borsbeke. Emilie Beernaert uit Zarren werd derde voor Sophie Tuttens uit Meulebeke.

Bij de heren deed favoriet Reynbert Van Acker zijn prestatie van vorig jaar nog eens over. Hij won met honderd meter voorsprong op Maxim Kerremans (Oostnieuwkerke) en Steve Bloes (Torhout).

Op de 10km vertrok favoriet Benny Fischer (Oostende) van bij de start aan de leiding. Tom Vanslambrouck (Zerkegem) kon volgen tot halfweg, maar moest dan loslaten. Fischer won voor Vanslambrouck, Kevin Brysbaert (West-Fleteren), Patrick Jonckheere (Alveringem) en Kenny Couvreur ( Assebroek). Bij de dames stond er geen maat op de Bredense sneltrein, Annelies Demuynck, die als 30ste over de streep liep tussen de heren. Tweede dame was Gwendolyn Dedeyne (Aalter) en derde Charlotte Vanwalleghem (Koksijde).

Kim Lips en Sander Cuvelier werden gehuldigd als eerste Middelkerkenaars.

Het was de laatste Corrida, omdat dit jaar de sporthal voor drie vierden wordt omgebouwd tot permanente turnhal en er in Lombardsijde geen tweede locatie aanwezig is, waar ruimte genoeg is, met kleedkamers en douches.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier