Wingene herdenkt Diether Cornaer met zevende Memorial

De Sportraad en Team Sport van de gemeente Wingene organiseren de zevende editie van de Memorial Diether Cornaer. © KVG
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Op zaterdag 21 augustus organiseren de Sportraad en Team Sport van de gemeente Wingene de zevende editie van de Memorial Diether Cornaer. Diether was bij de gemeente sportpromotor en overleed in 2014. “Hij zou het fantastisch gevonden hebben om zoveel sportievelingen samen te zien.”

“Door het jaarlijkse sportevenement blijven we de herinnering aan onze collega levend houden”, zegt sportfunctionaris Siska George. “Vorig jaar was er door de coronacrisis een digitale editie, maar dit jaar verwelkomen we alle sportievelingen terug in het sportpark in Wingene”, vertelt schepen van Sport Jens Danneels (CD&V).

Dit jaar is er iets extra verbonden aan de Memorial. Verenigingen kunnen elkaar uitdagen om uitgeroepen te worden als de ‘snelste vereniging’ van de volksloop van 3,6 kilometer. “De tijden van de eerste drie leden van dezelfde vereniging worden samengeteld om zo te weten welke vereniging of club de trofee mag meenemen naar het clublokaal”, legt Jens Danneels uit.

Lopen of wandelen

Door de geldende coronamaatregelen starten de wedstrijden vroeger en zit er meer tijd tussen. Om 13.30 uur start de Memorial met een wandeling. Vanaf 16.00 uur kunnen kinderen rondjes rond de Tuimelaar en de sporthal lopen. Om 17.30 uur wordt het startschot gegeven van de 3,6 kilometer. ‘s Avonds om 19.00 uur kunnen lopers deelnemen aan de 11 kilometer.

Inschrijven kan via www.wingene.be/inschrijven. Op de dag zelf kan je je ook inschrijven tot een half uur voor de start van je gekozen wedstrijd in de Tuimelaar in het sportpark.

(KVG)

Het volledige programma is te vinden op www.wingene.be/memorial.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.