Windsurfer Thomas Broucke behaalt hoopgevend resultaat

De jonge Olympische belofte Thomas Broucke werd 50ste op 118 deelnemers. © Wind en Watersport Vlaanderen
Redactie KW

Op het officieus WK IQFoil eindigde Thomas Broucke uit Bredene als een jonge olympische belofte op de 50ste plaats. Een toch wel mooi resultaat voor zijn campagne richting kwalificatie voor de Spelen in Parijs in 2024.

Op het Gardameer in Italië vond de IQFoil International Games plaats. In normale omstandigheden had dit het eerste WK moeten zijn van de nieuwe olympische windsurfklasse voor de Spelen van Parijs 2024. Maar de internationale zeilbond weigerde om dit jaar de WK-status toe te kennen.

Een recordaantal deelnemers uit 29 landen waren aanwezig. Onder hen heel wat regerende wereldkampioenen, deelnemers aan de komende Olympische Spelen in Tokio, alsook topatleten uit het World Cup circuit. Op deze bijzonder sterk bezette wedstrijden haalden twee landgenoten sterke resultaten.

In plaats van de gekende medaillerace met de beste tien als sluitstuk van een week fleet races, paste de IQFoil klasse een knock-out systeem toe voor de finale. Met als doel een attractieve finaledag die makkelijk te volgen was zonder voorkennis van de regels. De winnaar van de titel was de eerste over de lijn van de finalerace, zonder dat er een optelsom moest komen met scores uit eerdere races.

Ex-wereldkampioen freestyle windsurfen Steven Van Broeckhoven uit het Limburgse Lommel werd 10de en de jonge olympische belofte Thomas Broucke 50ste. Hoopgevende resultaten voor hun campagne richting kwalificatie voor de spelen in 2024 in Parijs.

Met een 51ste plaats in de tussenstand kon Thomas Broucke (19) uit Bredene zich niet plaatsen voor de finales. Maar in het sterke deelnemersveld kon hij zich wel plaatsen voor de Gold-Fleet. De laatste dag surfen zij dan nog drie reeksen en zo kon Thomas nog één plaats klimmen in de ranking en sloot hij de IQFoil International Games af met een 50ste plaats op 118 deelnemers. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier