Wielsbeke Pitbulls winnen coronacup en zijn kampioen in derde nationale

De eerste ploeg van de Wielsbeke Pitbulls met Thomas Lampaert, Tijs Van Canneyt, Victor Loobuyck, Bert Durieux, Jeffrey Van Damme, Brian Vanluchene, Fré Durieux, Mathias Waeye, Bo Durieux, Tom Secember, Faustin Mullebrouck, Yentl Decuypere, Kai Impens en coach Bart Durieux. © gf
Redactie KW

Door de coronacrisis zagen de baseballcompetities er dit jaar anders uit. Heel wat wedstrijden vielen weg. In derde nationale kroonden de Wielsbeke Pitbulls zich tot kampioen. “Dat hebben we te danken aan constante slagbeurten en een sterk infield”, zegt coach Bart Durieux.

Het beperkte aantal matchen zorgde ervoor dat de nationale federatie besliste dat er geen enkele ploeg zou degraderen of winnen. In de plaats werd per afdeling de coronacup georganiseerd. In derde nationale waren de Wielsbeke Pitbulls zondag de beste. Al relativeert coach Bart Durieux het succes.

“Wij speelden tien van de vijftien matchen. Door corona waren er voor bepaalde ploegen slechts acht matchen. Maar hoe dan ook mogen we met slechts één verliesmatch voor dit hechte team trots zijn op ons jaar”, meent de coach.

Zijn zoon Bert is tweede honker in de eerste ploeg van de Pitbulls. Hoewel er dus geen clubs promoveren, ziet hij dit jaar niet als een verloren seizoen. “Zowel de eerste ploeg in derde nationale als de tweede ploeg in vierde nationale hebben de kans gehad om te groeien. We hebben ook de tegenstand in de reeks beter leren kennen, want we kwamen toch enkele nieuwe teams tegen”, licht de coach toe.

op hoede blijven

Volgend jaar is de titel en bijhorende promotie het grote doel. “Al moeten we rekening houden met topteams uit het Antwerpse. Zo stalt bijvoorbeeld Brasschaat Braves hun tweede team in onze reeks. Omdat we dit jaar de beste waren, wil het niet zeggen dat we volgend jaar met de vingers in de neus kampioen spelen. We blijven op onze hoede.”

“Geen verloren seizoen, want de kans gehad om te groeien”

Het team wil dus volgend seizoen op zijn elan verder gaan, maar ze genieten toch nog even na van de zoete smaak van de coronacup. “Of we gefeest hebben? Door de coronamaatregelen is het zeker niet hetzelfde. Maar onze vriendengroep heeft zeker kunnen genieten van de titel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier