Wielrenner Jens Keukeleire knap derde in crossduatlon

Jens Keukeleire in het Veltembos in Sint-Kruis. De Brugse wielrenner werd uiteindelijk knap derde. © ACR
Redactie KW

De Bruggeling nam in eigen streek een eerste keer deel aan een dergelijke wedstrijd en behaalde het podium op de lange afstand van de Duivelshond Duatlon.

Zaterdag had in Brugge en Damme voor de vierde keer die offroad duatlon plaats. Deze wedstrijd ontstond destijds uit een mountainbiketoertocht. Omdat het parcours te moeilijk werd, is men bij de triatlonclub uit Damme met een crossduatlon gestart. Er waren opnieuw heel wat deelnemers die zich op die lange afstand wilden voorbereiden op de Hel van Kasterlee, op 22 december. Met een temperatuur net boven het vriespunt, maar een stralende zon werd ‘s morgens de start gegeven voor de tweede afstanden.

De deelnemers konden kiezen uit 10 km lopen met 60 km mountainbiken en nog eens 10 km lopen. Een uur later volgde het startschot voor de korte afstand (5, 30 en 5 km) en daarna voor de jongeren tot 16 jaar (2,5 -20 en 2,5 km). Het loopgedeelte van de crossduatlon vond plaats in het Veltembos in Sint-Kruis, daarna vertrokken de deelnemers vanuit de wisselzone aan de school het SASK met de mountainbike richting Ryckeveldebos, op de grens tussen Brugge en Damme. Ook daar was een mooie toer uitgestippeld om dan naar het SASK terug te keren om nog eens de loopschoenen aan te trekken voor een afstand waar ze mee gestart waren.

Gerry Druyts uit Brecht kwam na de lange afstand als eerste van de 48 deelnemers over de finish in 3:28’10” en had ruim vijf minuten voorsprong op Stijn Deruyter uit Meulebeke (3:33’21”) en Jens Keukeleire (3:34’13”). Het was voor de 31-jarige Bruggeling zijn eerste deelname aan een crossduatlon. “Ik loop sowieso veel tijdens de wintermaanden en moest dit wel aankunnen. Ik wilde mij niet al te veel forceren om geen blessures op te lopen. Het fietsen vormde geen probleem.” In 2020 gaat Keukeleire voor zijn nieuwe ploeg Education First rijden. “Er komt nu met hen een stage. Eind december zou ik graag nog een strandrace doen en vrijdag de Kerstloop in Brugge. In januari volgt dan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.”

Sofie De Wulf uit Beernem won de Duivelshond Duatlon bij de dames (4:21’49”) voor Eveline Dreesen. Triatleet Hans Van Den Buverie uit Bredene was het sterkst op de korte afstand waaraan negentig deelnemers aan start verschenen. Hij finishte in 1:45’20” voor Sam Willems uit Oostrozebeke en Quinten Dewaele uit Knokke-Heist. De Gentse Lien Lanssens werd eerste dame voor de Brugse Bo Dubin en Emelie Butseraen uit Leffinge.

De wedstrijd bij de jeugd werd gewonnen door Yannis Devoldere (Bellegem) voor Aaron Withofs (Jabbeke) en Jasper Mazyn (Dudzele).

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier