Wie profiteert van de afwezigheid van Grégoire Munster in Omloop van Vlaanderen?

Redactie KW

Om de toekomst van de rallysport te verzekeren, zijn er jongeren nodig. Daarom verdient het Pirelli Junior Belgian Rally Championship de nodige aandacht. Dit weekend komen zeven jongeren aan de start van de zevende manche van het kampioenschap, de ConXioN Omloop van Vlaanderen. Omdat hij wat rust nodig heeft na een erg druk programma in het begin van het jaar, is Grégoire Munster, de titelhouder, niet op de afspraak. De strijd tussen de jonge talenten zal daardoor heel open zijn in de omgeving van Roeselare.

A priori zullen de belangrijkste kandidaten op de Junior-overwinning Tobias Brüls en Gilles Pyck zijn, de twee dichtste achtervolgers van Munster in het kampioenschap. Mathematisch zijn de twee Peugeot 208 R2 piloten zelfs nog niet uitgeteld voor de Junior-titel, maar ze strijden vooral voor de dichtste ereplaats achter Munster op het einde van het seizoen.

Natuurlijk zijn er nog meer rijders die ambities koesteren. Glenn Snaet, die zijn wederoptreden maakt na een zware klap in de Rally van Wallonië, wilt ook maximaal scoren. De jonge rijder uit Staden wil voor eigen publiek een gooi doen naar de overwinning. Hetzelfde geldt voor Thibaud Mazuin, vierde in de tussenstand, en Valentin Vertommen. Charles Munster zal, bij afwezigheid van zijn broer Grégoire, de eer van de familie hoog moeten houden met zijn Opel Adam Cup.

De snelste jongeren staan voor een zware uitdaging op de twintig klassementsproeven van de ConXion Omloop van Vlaanderen. Om een bonuspunt te scoren zullen ze immers twee referenties van formaat moeten kloppen: de Nederlander Timo van der Marel, officieel piloot van Opel Nederland, altijd erg snel met zijn Opel Adam R2.

Tussenstand Junior BRC (6/9): 1. G. Munster 94; 2. T. Brüls & G. Pyck 26; 4. Th. Mazuin & A. Molle 18; 6. G. Snaet 15; 7. J. Wagemans 10; 8. V. Vertommen 9; 9. A. Boxoen 8; 10. Charles Munster 7; 11. M. Merlevede 6; 12. L. Vansteenkiste 5…

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.