West-Vlamingen top op motorcross in Oostrozebeke

West-Vlaams podium bij de inters MX2 vlnr: Jens Bleyaert, Torpjurn Van Hoe en Jerome Biets (foto Coghe)
Redactie KW

De motorcross op 9 en 10 mei bij de Verre Ginstecrossers, het team Verbrugghe, werd een voltreffer over de hele lijn.

Op zaterdag kwamen liefst 108 jeugdrijders en 25 ex-MCB-piloten aan de start en op zondag 365 rijders achter het starthekken, zodat bijna 500 deelnemers hun opwachting maakten. Natuurlijk brengt dat een massa supporters op de beenzodat het succes ook dank zij het goede weer verzekerd was.

Bij de Internationalen mx2 was het podium volledig West-Vlaams getint (zie foto), met Torpie Van Hoe uit Oeselgem als winnaaar, Jerome Biets uit Jabbeke als tweede, en Jens Bleyaert uit Sijsele als derde. Bij de Inters mx1 mocht kampioen Jeffrey Dewulf alweer terug met de bloemen richting Jabbeke. Steve Seronval uit Luik kwam het provinciaal feestje als tweede verstoren, maar hij is wel lid van Mc Hulstlo uit Beernem. Hier werd Jurgen Wybo derde. Bij de Inters Open B nieuwe zege van Tim Vandriessche en derde plaats van Michael Dekeyser.

Bij de Nationalen mx1 was de derde plaats voor Arne Dierckens en bij de mx2 bloemen voor Damon Tanghe en Cyriel Engelaere de derde plek.

De andere winnaars bij de solorijders waren: Christian Dubaere uit Otegem bij de Amateurs, Kelly Debruyne uit Poperinge bij de Dames-Open, Dieter Debaets uit St.Baafs Vijve bij de Nieuwelingen mx1/3, thuisrijder Arne De Meulemeester bij de Nieuwelingen mx2 met dubbele reekszege, ook de dubbel van Aaron Spruytte uit Kortemark bij de Beloften, en bij de Quads Sunny Desintebin uit Langemark in groep A en kustboy Matthieu Callebaut uit Breden in groep B.

29 zijspannen aan de start

Tot slot van het grote succes kwamen zowaar 29 zijspannen aan de start, een absoluut record, waaronder drie uit het WK en GP-circuit. In groep A waren de bloemen voor Davy Sanders-Kenny Boxtaele uit Gistel, met thuisrijder Marvin Vanluchene met ex-wereldkampioen-bakkenist Robbie Bax op de tweede stek, en het vermelden waard de vierde plaats van Kenneth Dierckens-Jordan Waerniers en de vijfde stek van Yens Delmotte-Tom Verbrugghe. In groep B was de eindzege voor Ruddervoordenaars Stijn Matthijs-Jurgen Huysentruyt en de tweede plek voor de youngsters Dylan Boussy-Michael Dhondt.

(GuidoA.- foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier