West-Vlamingen succesvol tijdens motorcross Wachtebeke

Jabbekenaar Stanley Verstraete, eerder dit jaar in actie in Middelkerke. © foto Coghe

VJMO/MCLB waren vorig weekend 4 en 5 september te gast in het Oost-Vlaamse Wachtebeke op het bekende crossterrein Mendonck waar op zaterdag zo’n 120 jeugdrijders en een 30-tal pitbikes en brommers, en een dozijn quads aanwezig waren. Op zondag bij de ‘grote jongens en meisjes’ tekenden een 250 sportievelingen present bij MCLB. De West-Vlaamse crossers boekten mooie resultaten.

Op zaterdag was er een sterke Seth Priem uit Lichtervelde in de reeksen Nieuwelingen 85cc met dubbele reeks- en eindzege. Zijn neefje Lewis Wybo (Lichtervelde) was ook knap bezig in de jongste categorie, de Initiatie, met de derde en tweede plaatsen en derde in de eindstand. Kyel Lins uit Staden werd in beide reeksen bij de Aspiranten als derde afgevlagd, goed voor de derde podiumplaats in de hoogste jeugdreeksen.

Jabbeke boven bij Internationalen 250cc

Op zondag, in de Koninginneklasse, de Internationalen 500cc, was het andermaal dubbel bingo voor kampioen Wietse Brackman die beide reeksen op zij naam schreef. Tweede in de eindstand ook een bekende met David Segers die derde en tweede door de finish kwam. Derde op het podium Tallon Verhelst na zijn tweede en derde plaatsen, maar een minder goede totaaltijd dan Segers.

Bij de Internationalen 250cc nieuwe zege voor Jerome Biets uit Jabbeke, hij kwam in beide reeksen als tweede door de finish maar klokte de beste punten in totaal. Stanley Verstraete ook uit Jabbeke mocht op het tweede schavotje plaats nemen na zijn vierde plaats in de eerste reeks en reekszege tot slot.

Inters en zijspannen

Bij de Inters Open B was er een nieuwe zege voor Ooigemnaar Damon Tanghe met de tweede plek in de eerste reeks en overwinning in de slotmanche. Greg Vullers uit Dentergem mocht op het tweede schavotje plaats nemen na zijn reekszege en tweede plek, maar een minder goede totaaltijd dan Tanghe.

Bij de Zijspannen was er een nieuwe zege voor het duo Dylan Boussy uit Koekelare met kustboy Tony Kramar in het zijspan, zij boekten een dubbele reekszege en primus in serie A.

Drie tweede plaatsen

Yens Delmotte – Joey Valcke (Kachtem – Oostrozebeke) waren ook heel sterk bezig maar moesten toch tevreden zijn met hun driedubbele tweede plaats bij de Zijspan A.

Op de derde plaats in beide reeksen en de eindstand was er plaats voor Tieltenaar Kenneth Dierckens met Dagwin Sabbe als bakkenist.

Bij de Zijspannen groep B was de tweede plaats voor de broers Maxim en Matthias Moenaert.

Knappe resultaten

In de nevenreeksen kon een dozijn West-Vlamingen knappe resultaten neerztten. Bij de Nieuwelingen 250/500cc, 19/24-jarigen, was er een dubbele tweede plaats voor Bruggeling Dougan Paepe die ook tweede werd in de eindstand.

Jens Zutterman (Ieper) mocht op het hoogste schavotje als eindwinnaar bij de Nieuwelingen B na zijn dubbele reekszege. Bij deze de derde podiumplaats voor Sander Lauwers (Dentergem) die beslag wist te leggen op de zesde en tweede plaatsen.

Bij de Nieuwelingen C was er de vijfde eindstek voor Stefaan De Ruyck uit Tielt, maar dan wel als tweede rijder uit de federatie MCLB, en de derde stek voor Krist Hollevoet (Izegem).

Eindwinnaar Amateurs

Yana Galle(Heestert) was andermaal goed bezig bij de Dames Open, met haar driedubbele tweede plaats was de jonge freule dan ook dik tevreden.

Michael Dekeyser (Ruiselede) werd dubbele reeks- en eindwinnaar bij de Amateurs.

Nigel Stoop (Wingene) mocht na afloop ook naar de hulde als derde in totaal bij de youngsters, de Beloften; hij legde beslag op de derde en vierde plaats in zijn reeksen. Bij deze Beloften ook toptienplaats voor Izegemnaar Jelle Maes.

Dit weekend in Lichtervelde

Bij de Junioren 250cc de vijfde eindstek voor Zwevegemnaar Emiel Soens, en bij de Junioren 500cc de tweede podiumplaats voor Karel Vanhaecke uit Oostkamp die als tweede en derde onder de geblokte vlag kwam.

Volgende afspraak op 11 en 12 september in Lichtervelde bij het Team Avanti van de familie Priem, waar de eerste finales van het kampioenschap betwist worden. (Guido Allewaert)