West-Vlamingen sterk op motorcross Hamme

Kelly Debruyne uit Poperinge behaalde haar zesde eindzege bij de Dames. © Foto Coghe
Redactie KW

Onder een stralende zon werd de zesde motorcross van het seizoen verreden in het Oost-Vlaamse Hamme, met veel piloten en toeschouwers.

De hoogdag van Pasen werd ook een hoogdag voor VJMO-MCLB op zaterdag en zondag. Er kwamen liefst 14 West-Vlamingen op het hoogste schavotje.

Kelly Debruyne uit Poperinge behaalde haar zesde eindzege bij de Dames, ze heeft nog altijd het maximum in het huidige seizoen.

David Debaets werd laureaat bij de Nieuwelingen mx1/3, voor de jongeling uit Sint-Baafs-Vijve de bekroning voor zijn inzet. Ook bij de vierwielers die in twee categorieën achter het starthekken komen niks dan West-Vlaams succes met Jasper Pareyn uit Reningelst bij de Quads-Open en Nick Desender uit Torhout bij de Beloften.

Ook bij de Junioren was het de kustprovincie boven met Michael Coopman uit Wingene bij de mx1/3 en Stanley Verstraete uit Zerkegem bij de mx2, twee sterk bezette categories met heel wat opkomend talent, de sleutel tot de toekomst. Bij de wat meer ervaren jonge gasten en deze die klaar staan om de stap te zetten naar de hoogste rangen was Damon Tanghe uit Ooigem de primus bij de Nationalen.

In de koninginneklasse, de Internationalen, was het er weer boem op met Jeffrey Dewulf uit Jabbeke bij de Inters mx1/3 op het hoogste podium, met naast zich Manuel Priem uit Lichtervelde en de jongeling en groot ontluikend talent Jorne Tytgat uit Kerckhove. Bij de Inters Open B waren de bloemen voor Menenaar Timmeke Vandriessche.

Tot slot van deze geslaagde organisatie kwamen de Zijspannen aan de beurt, en ook hier was het West-Vlaanderen boven. Als absolute heersers en dubbelwinnaars Tieltenaar Kenneth Dierckens en Jordan Waerniers uit de Ginsthoek van Oostrozebeke. Winnaars in groep B werden de Oostrozebekenaars Matthieu Verbrugghe-Gauthier Valcke.

(GA – foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier