West-Vlamingen starten goed op BK motorcross

Karel Vanhaecke. © Foto Coghe

De motorcrossers aangesloten bij de MCLB waren op 7 april te gast in Beernem in een organisatie van Mc ‘t Hoekske, de gestructureerde club van voorzitter Raphael Sierens en zijn vele medewerkers. Het was meteen de start van het Belgisch kampioenschap voor de helft van de verschillende categorieën. In de late namiddag moest de tweede manche van de Quads en de Zijspannen echter afgelast worden door het heel slechte weer dat het parcours echt onder water zette en het onmogelijk was verder te rijden.

Karel Vanhaecke uit Oostkamp, lid van de organiserende club ‘t Hoekske, mocht met de hulde op het hoogste schavotje als winnaar bij de Juniors 500cc met één reekszege en een derde plaats. Cisse Haelewyn uit Lichtervelde pakte heel sterk uit bij de Nieuwelingen A met een dubbele reeks- en eindzege. Bij deze mocht thuisrijder Jonas Vandamme (Beernem) mee op het podium als driedubbele derde.

Xavier Degeldere (Ingelmunster) was ook weer aan het feest, hij werd opnieuw winnaar bij de Nieuwelingen C, met de tweede plaats in de eerste reeks en een vlotte reekszege na de pauze. Dany Decloedt (Brugge) mocht mee op de foto als derde in totaal na zijn vierde en derde plaatsen. Jenthe Vancompernolle (Esen) kwam als derde en tweede door de finish bij de Nieuwelingen 250/500cc, goed voor de tweede eindstek.

Dimitri Vandesteene (Knesselare) lid van Mc ‘t Hoekske was knap bezig bij de Nieuwelingen B en leek op weg naar een dubbele reekszege tot hij telkens in de eindfase de duimen moest leggen voor een gastrijder en vrede moest nemen met driedubbele tweede plaats. Bij deze was de derde podiumplaats voor Gerdy Bouton uit Zuidschote, hij kwam als derde en vijfde over de finish. Steven Vandenbranden (Ichtegem) werd driedubbel tweede bij de Experten. Jana Calus (Heestert) driedubbel tweede bij de Dames Open. Nate Van Tatenhove (Zwevezele) schreef de eerste reeks op zijn naam bij de Beloften, in de tweede manche finishte hij als tweede en moest vrede nemen met de tweede eindstek, met enkele seconden verschil.

Avo Tack (Oostrozebeke) werd dubbele reekswinnaar bij de Juniors 250cc en eindwinnaar. Emiel Soens (Zwevegem) bij deze Juniors 250cc driedubbel derde.

Emilio Vannieuwenhuyse (Lichtervelde) tweede in de eindstand bij de Nationalen 250cc, hij legde beslag op de derde en tweede plaatsen. Michael Coopman (Oostkamp) derde in de eindstand bij de Nationalen 500cc, hij kwam in beide reeksen als vierde onder de geblokte vlag.

Bij de Internationalen 500cc geen enkele West-Vlaming op het podium, de zege was voor David Segers, voor Kevin Fors en Wietse Brackman. Maarten Govaert (Waregem) werd driedubbel vierde bij de Internationalen 500cc en de vijfde eindstek voor Torpjurn Van Hoe (Oeselgem-Knesselare) met de tweede en achtste plaatsen.

Mattis Meersschout (Wingene) eindwinnaar bij de Internationalen 250cc met tweede plek en reekszege, hij legde beslag op de achtste en zevende plaatsen tussen de zware motoren. Tim Vandriessche (Menen) tweede bij de Inters 25cc met de derde en tweede plaatsen. Damon Tanghe (Ooigem) tweede bij de Inters Open B met de tweede en derde plaatsen.