West-Vlamingen spelen in EK squash voor landenteams

Thimi Christians © ACR
Redactie KW

Enkele provinciegenoten maakten deel uit van de Belgische ploegen. De U15 werd in het Zweedse Malmö twaalfde, het team U17 eindigde als negende.

Bij de U15 was er een deelname van Marie Van Riet uit Knokke-Heist. Bij de U17 was er Thimi Christians (Squash Piramid Brugge) uit Jabbeke, Marat Benoit uit Wevelgem, Laura Deruyck uit Harelbeke en Marie-Amélie Callebaut. De laatste drie zijn actief binnen de Burke Squash Academy in Waregem.

De U15 eindigde in de groepsfase als derde na Wales en Ierland. De Belgen en ook Marie Van Riet konden nochtans met 1-2 winnen tegen de Ieren. Tegen Denemarken was er tevens winst met 3-0. Ons land verloor echter tegen Rusland en de laatste ontmoeting tegen Wales. Zaterdag en zondag verloor de U15 tegen Hongarije en Rusland en eindigde uiteindelijk als twaalfde.

De U17 kwam in groep A uit en eindigde na winst tegen Portugal (3-0) en verlies tegen Engeland (3-0), Zweden (1-2) en Nederland (2-1) op een vierde stek. In het weekend kwamen onze landgenoten beter voor de dag en zetten achtereenvolgens Polen, Zwitserland, met twee keer 3-0, en Zweden met 1-2 opzij. In die laatste ontmoeting verloor Thimi Christiaens net als in de eerste wedstrijd tegen Fritiof Jacobssen. Harold Castiaux en Laura Deruyck zetten die scheve situatie alsnog recht. België eindigde hiermee onder leiding van coach Stefan Casteleyn knap negende op 21 deelnemende landen. In beide leeftijdscategorieën trokken de Engelsen aan het langste eind.

(ACR – foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier