West-Vlamingen scoren op motorcross in Eksaarde

Gert-Jan Bouckhuyt (Meulebeke-Rumbeke) mocht naar de hulde als derde bij de Nieuwelingen Open. © (Foto Goghe)
Redactie KW

De motorcrossers MCLB waren zondag 7 oktober te gast in het Oost-Vlaamse Eksaarde voor de voorlaatste cross van het seizoen 2018. Op een prachtig breed parcours kregen we cross van het hoogste niveau met 300 deelnemers en een massa toeschouwers die voluit konden genieten in een stralende najaarszon.

Nate Van Tatenhove uit Zwevezele was opnieuw sterk bezig bij de Beloften met de tweede plek in de eerste reeks en de zege in de slotmanche, goed voor een nieuwe eindzege. Wout Vandecapelle (Oostrozebeke) werd tweede in de eindstand bij de Beloften met de derde en tweede plaatsen.

Lothar Desmet (Pittem) was heel knap bezig bij de Nieuwelingen mx1, hij schreef de eerste reeks op zijn naam en had genoeg aan de tweede plaats in de tweede manche voor de eindzege en de bloemen en de grootste beker. Bij deze was de derde podiumplaats voor Cisse Haelewyn (Lichtervelde) die beslag wist te leggen op de vierde en derde plaatsen.

Erwin Van Tatenhove (Zwevezele) pakte uit met dubbele reekszege bij de Masters en mocht met de hulde dan ook op het hoogste schavotje. Kristof Calus (Heestert) werd dubbel tweede bij de Masters en ook tweede in de eindstand.

Xavier Degeldere (Ingelmunster) verloor de eindzege bij de Nieuwelingen B met amper een drietal seconden tegen een gastrijder. “Gelderke” werd tweede in de eerste reeks en kwam als winnaar door de finish in de tweede manche. In de eindafrekening moest hij vrede nemen met de tweede plaats. Gerdy Bouton (Zuidschote) werd tweede in totaal bij de Nieuwelingen Open met dubbele derde plaats.

Gert-Jan Bouckhuyt (Meulebeke-Rumbeke) mocht naar de hulde als derde bij de Nieuwelingen Open. Hij was sterk bezig met de tweede plaats in de eerste reeks en vijfde in de slotmanche, meteen zijn eerste podiumplaats voor de vriendelijke kerel. Jenthe Vancompernolle (Esen-Diksmuide) mocht ook naar de hulde, hij werd als derde en tweede afgevlagd bij de Nieuwelingen mx2, goed voor de tweede eindstek. Michael Coopman (Oostkamp) de nieuwe kampioen bij de Juniors mx1 werd tweede in totaal. Hij legde beslag op de vierde plek in de eerste reeks en pakte sterk uit in de tweede manche met de reekszege. Michael Dekeyser (Ruiselede) was na afloop erg tevreden met zijn eerste podiumplaats bij de Nationalen mx1. Hij kwam als derde en vierde onder de geblokte vlag en was daarmee derde in de eindstand.

Internationalen mx1

Bij de Internationalen mx1 waren de bloemen voor de nieuwe kampioen Wietse Brackman met reekszege en tweede plaats na heftige strijd tegen David Segers die tweede en derde werd. De derde podiumplaats was voor Maarten Govaert (Waregem) die als derde en vierde door de finish kwam na knappe races. Jorne Tytgat (Kerckhove) miste net het podium, hij werd vierde met de vierde en zesde plaatsen na knappe inhaalraces. Ken De Dijcker viel uit in de eerste reeks en schreef de tweede op zijn naam. Stanley Verstraete (Zerkegem) werd derde bij de Inters Open B met de derde en tweede plaatsen.

Niels De Winter (Desselgem) kwam als derde en vijfde door de finish bij de vierwielers en was daarmee derde in de eindstand bij de Quads A.

Zijspannen sterk bezet

Sterke bezetting bij de Zijspannen en dubbele reekszege voor de gastrijders Juliaan Veldman – Glenn Janssens, de Nederlandse formatie uit het GP-circuit en onlangs winnaars van de WK-manche. De tweede podiumplaats was voor Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) die heel sterk bezig waren op het zware zandcircuit. Zij legden beslag op de derde en vierde plaatsen en pakten de tweede eindstek met minder dan één seconde verschil in de totaaltijd tegen Dylan Boussy – Joey Valcke (Koekelare-Oostrozebeke) die als vierde en derde door de finish gingen. In de B-groep was de zege voor Sven Siongers-Jens Mans, de tweede podiumplaats voor Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) die beslag legden op de vijfde en zesde plaatsen algemeen, als dubbel tweede B.

Volgende afspraak voor de ‘sluitingsprijs’ in het Oost-Vlaamse Overslag aan de Nederlandse grens, op zondag 21 oktober. Geen wedstrijd op 14 oktober wegens de verkiezingen.

(GA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.