West-Vlamingen scoren goed op motorcross in Wontergem

Avo Tack, winnaar bij de junioren 250CC. © GC

De Motorcross VJMO/MCLB mocht op zaterdag 18 mei 120 jeugdrijders verwelkomen. Op zondag stonden 310 rijders achter het starthekken. De organisatie was in handen van Mc Avanti, de club van Manuel Priem uit Lichtervelde.

Cisse Haelewyn (Lichtervelde) lid en medewerker van de club mocht met de hulde op het hoogste podium als winnaar bij de Nieuwelingen A (24-28 jaar). De 25-jarige crosser die pas aan zijn vierde seizoen toe is,schreef beide reeksen op zijn naam. Vooral zijn eerste reeks sprak boekdelen. Hij won met ruime voorsprong.

Dwight Van Den Bogaert (Sint-Eloois Vijve) werd winnaar bij de Nieuwelingen B (28-41 jaar). Hij won de eerste reeks en finishte als tweede in de slotmanche. Gerdy Bouton (Zuidschote) mocht met de hulde van de Nieuwelingen B op het tweede schavotje. Hij legde beslag op de vijfde plek in de eerste manche en plaatste de tweede manche op zijn erelijst. Stefaan De Ruyck (Tielt) werd winnaar bij de Nieuwelingen C (+41 jaar). Hij legde beslag op de derde en tweede plaatsen en had daarmee voldoende voor de eindzege.

Nate Van Tatenhove (Zwevezele) mocht opnieuw met de bloemen en de grootste beker huiswaarts. Hij werd winnaar bij de Beloften (14-19 jaar). De jonge kerel pakte in de eerste reeks de zege en werd tweede na de pauze. Lauclin Demeulenaere (Zuidschote) werd tweede algemeen bij de Beloften. Hij bevestigde andermaal zijn goede doen met de derde plaats in de eerste reeks en schreef de tweede op zijn naam.

Julie Vandevelde (Desselgem) de kampioene van vorig jaar kwam voor het eerst aan de start bij de Dames Open en won de eerste reeks. In de tweede manche finishte ze als derde. Ze werd ook derde in de eindstand.

Avo Tack (Oostrozebeke) was opnieuw beresterk bezig bij de Juniors 250cc met dubbele reeks- en eindzege. Jens Van Laere de gastheer van volgende zondag was super bij de Nationalen 250cc met dubbele reeks- en eindzege. Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde), de absolute gastheer van Mc Avanti, kwam in de eerste reeks bij de Nationalen 250cc ten val bij de start en moest gaan achtervolgen. Hij bracht het uiteindelijk nog tot de vierde plaats. In de tweede manche moest hij vrede nemen met de tweede plek. Daarmee werd hij tweede in de eindstand. Pieter Swertvaegher (Ingelmunster) mocht naar de hulde na afloop. Hij finishte in beide reeksen bij de Nationalen 500cc als derde en was daarmee tweede in de eindstand. Bij deze de derde podiumplaats voor Michael Coopman (Oostkamp) met de tweede en zesde plaatsen.

Greg Demeulemeester (Kerckhove) blijft de zeges bij de Inters Open B aan elkaar breien met dubbele reekszeges. Hij kwam tussen de A-Internationalen als negende en zevende onder de geblokte vlag. Damon Tanghe (Ooigem) mocht mee op het podium bij de Inters B als derde in de eindstand met de vierde en tweede plaatsen.

Bij de Internationalen 500cc was er een dubbele reekszege voor David Segers na een hevige strijd tegen Torpjurn Van Hoe (Oeselgem) die driedubbel tweede werd. De derde podiumplaats was voor Mattis Meersschout (Wingene) die als derde en vierde onder de geblokte vlag kwam. Jurgen Wybo (Winkel-Lichtervelde) werd in eigen organisatie winnaar van de eerste reeks bij de Internationalen 250cc. In de tweede manche was hij na twee ronden uit de wedstrijd verdwenen.

Niels De Winter (Desselgem) werd winnaar van de eerste reeks bij de vierwielers. In de tweede manche, in strijd voor de beste ereplaats, moest hij vrede nemen met de vierde plek. Daarmee werd hij tweede in totaal bij de Quads A.

Zijspannen

Dylan Boussy – Steve De Schacht (Koekelare-Ettelgem) werden eindwinnaars bij de Zijspannen A met de vijfde plaats in de eerste reeks en winnaars van de slotmanche.

Kenneth Dierckens – Joey Valcke (Tielt-Oostrozebeke) werden tweede in de eindstand A. Zij schreven de eerste reeks op hun naam en moesten in de slotmanche vrede nemen met de vijfde stek. In de eindafrekening kwamen ze elf seconden te kort voor de eindzege. Maxim Van Der Haeghen – Frederik Van Der Voorden (Brugge-Eksaarde) mochten mee op het podium als derde na hun vierde en derde plaatsen.

Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) de leiders in de tussenstand van het B.K. reden de eerste reeks in vierde stelling als beste A, tot ze in een bocht aangereden werden. Ze rukten nog op, maar na twee derde wedstrijd kregen ze motorpech en was het over en out. In de tweede manche moesten ze van uit de tweede rij van start. Ze maakten heel wat goed en klommen naar de zevende plaats als zesde A en sprokkelden zo nog wat punten. In de stand van het BK staan Delmotte-Verbrugghe aan de leiding samen met Bert Soetaert – Gianni Dhondt met 180 punten. Dierckens-Valcke staan derde in de stand met 171punten.

Arne De Meulemeester – Niki Debruyne (Meulebeke), voor de gelegenheid een duo, werden winnaars bij de Zijspannen B. Zij legden beslag op de derde en tweede plaatsen tussen de A-rijders, als tweede en reekswinnaar B. Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) kwamen in beide reeksen als achtste onder de geblokte vlag, als derde en tweede B, goed voor de tweede eindstek. In de BK-stand leidt De Meulemeester met 212 punten, voor Daen Valcke met 189 punten. Maxim en Mathias Moenaert (Gistel) werden derde in groep B met de vierde en derde plaatsen.